Dimarts 23, abril 2024
8.6 C
Sant Gervasi
8.5 C
Sarrià
Publicitat

Cedre celebra 20 anys d’acompanyament a joves en exclusió social

A Barcelona hi ha 55.000 joves de 14 a 24 anys en situació d'exclusió social, i Cedre vol seguir conscienciant i sensibilitzant per abordar la situació

Jesús Mestre
Jesús Mestre
Historiador, especialitzat en la història de la ciutat de Barcelona. Director de la revista L'Avenç els anys 1988 i 1989, i de Plecs d'Història Local des de 1989 fins al 1997. Com editor, he coordinat obres col·lectives com ara el Diccionari d'Història de Catalunya (1992), l'Atles d'Història de Catalunya (1995), entre altres, publicades a Edicions 62. Col·laboro en la constitució de l'Associació Cultural Casa Orlandai, de la que vaig ser el primer president, el 2007. He escrit els llibres L'Abans. Barcelona Vila de Sarrià, recull gràfic 1874-1975 (2012) i Sant Gervasi de Cassoles (2013). El 2014 vaig fundar El Jardí, aventura en què persisteixo

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Societat

Jesús Mestre

Un dels principals problemes de la ciutat de Barcelona és que hi ha 55.000 joves de 14 a 24 anys en situació d’exclusió social. I, segons dades de l’Ajuntament i de Càritas, és un problema que va en augment. Davant d’aquesta realitat esgarrifosa, entitats com Cedre treballen per canviar aquesta situació, des de la solidaritat. Fa 20 anys que ho estan fent i ara han obert una campanya de conscienciació per fer-se conèixer com a entitat i com a projecte.

Publicitat

La campanya s’ha presentat el migdia d’aquest dilluns a la Casa Orlandai. A la taula hi havia Hug Llàcer, president; Gemma Font, gerent; i Miquel Pongiluppi i Richard Wakefield, com a encarregats de la campanya, que han comptat amb l’ajuda del publicista Jordi Martínez de l’agència Storytelling Works, i Philipp Furst i Nerea Becerra de l’agència Medialog. Cedre és una associació amb l’objectiu d’acompanyar joves en exclusió social, desenvolupant un projecte individual amb cada jove, perquè puguin retrobar el seu lloc tant a escala humana com legal i laboral. Aquests joves tenen tota una vida al davant i sabem que, si se’ls ajuda, encara hi són a temps per canviar la seva vida. El 1999 va sorgir com un projecte de voluntariat, i l’any següent es va constituir com a associació. Té la seu i la Caseta al convent dels Caputxins de Sarrià.

Publicitat

Cedre té tres branques: respiradins, l’acompanyament de joves reclusos a la presó; respirafons, sortides d’un dia o d’un cap de setmana a la natura amb reclusos; i la Caseta, una llar d’inclusió social amb sis places per acollir a joves provinents de centres penitenciaris. Per la Caseta hi han passat uns 300 joves que, majoritàriament, han aconseguit reintegrar-se a la societat. Allà, dins del convent dels Caputxins però amb accés directe i sense connexió amb el recinte dels monjos, joves de 18 a 30 anys troben un habitatge i tenen assegurades les necessitats mínimes de vida, i a un equip de professionals i voluntaris disposats a ajudar-los en la plena reinserció social.

Resirafons: excursió fins al cim del Matagalls. © Cedre

Fem la pinya més gran!

Associació Cedre necessita més socis per seguir tirant endavant aquest projecte de voluntariat. Així, l’objectiu de la campanya de conscienciació també és aconseguir més socis per permetre la viabilitat del projecte. L’associació vol fer pinya amb els socis i sòcies que donen suport a un projecte per la dignitat i la justícia social. El cedre centenari dels caputxins de Sarrià ha estat testimoni dels reptes d’aquests 20 anys. I vol seguir gaudint com a testimoni de l’oportunitat per a molts joves de canviar les seves vides.

Més informació: Gemma Font, tel. 671 553 296 (de 9 a 14 h), i www.cedre.cat

© Xavier Marcos
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.