Dilluns 14, octubre 2024
20.3 C
Sant Gervasi
20.4 C
Sarrià
Publicitat

Debat sobre el Referèndum al CIC

Publicat el 23.2.2017 9:00

Notícies de Sant Gervasi

Jesús Mestre Campi

L’auditori de l’Institut Cultural del CIC, a la Via Augusta, es va omplir del tot el 18 de gener, en la primera xerrada del cicle “Fem futur” amb el tema El procés del referendum,  organitzada per l’ANC de Sarrià – Sant Gervasi. No n’hi havia per menys, ja que els participants del debat, tots periodistes, eren de primer nivell: en Jofre Llombart, del Món a RAC1; l’articulista Patricia Gabancho, i Vicent Partal, de VilaWeb.

Publicitat

Llombart va iniciar el debat afirmant que “tot està igual… i és una bona notícia pels partidaris del SI”, i que el referèndum és la millor eina per aconseguir la independència. En un sentit semblant, Gabancho va dir que “no cal que passin coses cada dia” i que l’AMI compta com a associats a uns 800 dels 900 municipis catalans. I Partal va afirmar que, tal com va demostrar l’últim 11 de setembre “no hi ha febleses”. Amb aquests plantejaments, va quedar clar que poc debat hi podia haver: si algú està desorientat, aquests són els partidaris del NO, va reblar Llombart.

Publicitat
Fotografies de Juanjo Compairé

El debat es va centrar sobre el Referèndum d’independència que el govern català està preparant per a aquest setembre, i l’objectiu era mantenir altes les expectatives entre els partidaris del sobiranisme. O, encara més: els tertulians dibuixaven un panorama molt similar al que ha descrit fa uns dies Suso del Toro al diar l’Ara:Des del punt de vista democràtic, tant en el pla dels sentiments com en el de les conviccions, Espanya ja ha perdut Catalunya, només pot sotmetre-la per la força. No sé com es desenvoluparà aquest procés en marxa, és evident que Espanya és una societat anèmica d’energia cívica i seguirà sent un regne subjectat des de la cort sense veritable capacitat de regenerar-se. I no sé quina forma juridicopolítica tindrà Catalunya en el futur ni quina serà la seva relació amb aquest Estat, dins o fora. Però el que és evident és que ja no és Espanya, és un altre país per voluntat pròpia a gairebé tots els efectes, i això no té marxa enrere.”

Tothom en va sortir més animat del que hi havia arribat a la xerrada, recordant les paraules de Gabancho: “és clau mantenir la unitat. Hem de vendre que després del referèndum hi haurà molta feina, i molt maca!”. La següent xerrada del cicle, sobre infraestructures, és el 23 de febrer, al Col·legi Major Sant Jordi, amb intervencions de Josep Amat i Joan Amorós.

Vídeo amb intervencions del debat, facilitat per l’ANC:

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.