Dimecres 29, novembre 2023
12.5 C
Sant Gervasi
12.2 C
Sarrià
Publicitat

Desinfecció dels contenidors de residus per la covid-19

La desinfecció dels contenidors es farà aquest dijous 16 d'abril al Putxet i el Farró i el divendres 17 a la resta del districte, i no es perillosa pels animals

Publicat el 15.4.2020 19:59

Societat

El Jardí

Sarrià-Sant Gervasi viurà aquest dimecres i dijous la desinfecció dels contenidors de residus instal·lats als carrers, una mesura sanitària derivada de l’inici d’estat d’alarma per la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’un servei extraordinari de neteja especialitzat que opera amb una solució d’hipoclorit sòdic aplicada a pressió i de forma nebulitzada, que dimecres i dijous de la setmana passada ja es va aplicar als contenidors del districte.

Publicitat

Tot i que en un primer moment es va alertar que aquesta neteja podia resultar perillosa pels gossos, i en especial pels gossos pigall, després es va comprovar que no és cert i que per tant cap tipus de gos té problemes amb els productes que s’utilitzen.

Publicitat

En aquesta ocasió l’Ajuntament té la següent previsió d’actuacions:

Dijous 16 d’abril: El Putxet i el Farró.

Divendres 17 d’abril: Sant Gervasi – Galvany, Sant Gervasi – La Bonanova, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, i Les Tres Torres.

Recomanacions per facilitar la recollida de residus

Per facilitar la feina dels professionals que treballen als serveis de neteja municipals, es recomana:

  • No baixar al carrer residus voluminosos. A més, el servei de recollida de mobles vells i els punts verds, tant fixos com mòbils, estan anul·lats mentre duri l’estat d’alarma.
  • No llençar les escombraries a les papereres.
  • Dipositar les bosses d’escombraries dins dels contenidors. També és important reforçar el reciclatge i dipositar els residus reciclables dins dels contenidors de recollida selectiva.
  • Reduir al màxim la generació de residus. La compra responsable i la planificació dels àpats setmanals poden contribuir-hi.

Consells per al tractament de residus en llars amb persones amb Covid-19

Si es conviu amb una persona amb Covid-19, es recomana seguir aquestes pautes per al tractament de residus:

  • A l’habitació on es manté aïllada la persona amb Covid-19 hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura.
  • Cal dipositar en aquest cubell el material d’un sol ús (mascaretes, guants, mocadors), tant el que fa servir la persona malalta com el de les persones que en tenen cura. També s’hi han de dipositar tots els residus que generi la persona malalta.
  • Cal fer servir bosses amb tancament hermètic, que s’han de tancar abans de treure-les de l’espai de la persona en aïllament.
  • Un cop tancada, la bossa s’ha de col·locar en una segona bossa amb tancament hermètic i s’ha de dipositar al contenidor de resta. Està prohibit separar aquests residus de manera selectiva.

Es poden treure els mobles vells al carrer?

No, la recollida setmanal de mobles vells està suspesa mentre duri l’estat d’alarma.

Es pot anar a dipositar residus específics als punts verds?

No, els punts verds fixos i mòbils estan tancats durant el confinament.

Es poden passejar els gossos per les zones desinfectades?

Es recomana no passejar els animals de companyia per zones acabades de desinfectar. Cal evitar-les, sobretot, si el terra encara està humit, i s’ha d’impedir que els gossos llepin les superfícies desinfectades.

Es manté la recollida selectiva de residus?

Sí, la recollida selectiva continua en funcionament i és molt recomanable seguir reciclant. Només està prohibida per als residus que generen les persones contagiades per la Covid-19.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.