19.6 C
Sant Gervasi
| Dimarts 21 de setembre de 2021 |
Publicitat

Desmuntant tòpics dels bibliotecaris

El 24 d'octubre, Dia del bibliotecari, la biblioteca Joan Maragall va projectar el breu documental «Bides», dirigit per Berta Cotrina

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Arts i Lletres

Maria Antònia Font

El dia 24 d’octubre

és el dia del bibliotecari.

D’efemèrides al calendari

N’hi ha moltes, però cap tan insalubre.

Un bibliotecari no fa res

més que llegir i estar sempre mosca.

La biblioteca? Silenci i fosca!

No hi ha activitats: llibres, res més.

En el cas de la Biblioteca Joan Maragall, aquest dia s’hi va projectar el breu documental «Bides», dirigit per Berta Cotrina. L’objectiu d’aquest treball és desmuntar tòpics associats encara avui en dia a la professió bibliotecària: que si no cal estudiar, que si els qui s’hi dediquen són dones lletges i antisocials… Els entrevistats  parlaven de la seva passió per aquest servei públic (hauria trobat a faltar algun bibliotecari del sector privat, que també té els seus bons lectors) i del seu entusiasme per alguna afició més o menys curiosa, sovint artística.

Tot seguit, en una taula rodona (per què en diuen rodona, si no ho és mai?!) els assistents vam saber com s’havia creat i muntat el documental. Moderats per la Laura, hi van intervenir dos col·legues: el Daniel Arredondo i el Daniel González, que no escatimen esforços per fomentar la cultura més enllà dels llibres. També vam poder conèixer més la Laura, una de les nostres bibliotecàries: sabíeu que en realitat volia estudiar Comunicació Audiovisual però que es va acabar enganxant a una professió que li permet descobrir llibres de temes molt variats? I del Dani, un altre dels nostres bibliotecaris, sabíeu que li agrada tant mirar ocells que i ha arrossegat els seus companys?

Llarga vida professional (i personal!) a tots els bibliotecaris. I que els maragallians continuïn sentint-se a gust treballant al nostre barri: potser no és dels més necessitats però també és agraït.

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.