Publicitat

‘DiomCoop’, a la recerca d’un futur digne

El documental relata la posada en marxa d'una cooperativa de venda ambulant per part d'un grup de persones manteres a Barcelona

spot_img

Publicat el 9.7.2019 9:00

Societat

Marta Trius

Amb motiu del Dia Internacional dels Refugiats que se celebra el 20 de juny, la Casa Orlandai ha organitzat durant el mes de juny un seguit d’activitats per donar visibilitat a aquest col·lectiu. Una d’aquestes activitats va ser la visualització del documental DiomCoop, en el qual s’explica com un grup de persones manteres de Barcelona s’aventuren, amb el suport de l’Ajuntament i Barcelona Activa, a posar en marxa una cooperativa de venda ambulant.

Publicitat

A la presentació i visualització d’aquest documental hi van assistir Bai i Aliou Top, tots dos senegalesos involucrats en la cooperativa, que van explicar tot el procés pel qual han passat des que van arribar a Barcelona, 18 i 10 anys enrere respectivament, fins al moment en què aconsegueixen, gràcies a DiomCoop, regularitzar la seva situació per tenir una vida digna.

Publicitat

Després de veure l’emotiu documental, es va obrir un col·loqui en el qual es van posar sobre la taula dades sobre els refugiats, com ara els 70 milions de refugiats que hi ha al món que abandonen els seus països pels conflictes armats, les crisis polítiques, el canvi climàtic o les crisis econòmiques, entre d’altres. A Barcelona, per exemple, hi ha al voltant de 400 persones denominades manters, dels quals tan sols 15 s’han pogut incloure en el projecte de la cooperativa DiomCoop, que està en ple període de desenvolupament i organització.

Bai i Top van explicar com els va ajudar aquesta cooperativa a molts d’ells, i van exposar la necessitat d’aconseguir que moltes més persones puguin regularitzar la seva situació i poder trobar una feina. Entre els plans d’expansió de DiomCoop, hi ha el de donar-li visibilitat oferint diferents possibilitats: la gastronomia (elaboració de plats i sucs típics de la cuina africana per servir en fires i serveis d’àpats), els serveis (logística, seguretat i neteja en col·laboració amb diferents entitats) i la moda (confecció de roba amb teles africanes i la venda ambulant posterior).

Diom, una paraula wòlof (llengua africana) que significa ‘coratge’ i ‘força interior’, és sens dubte el millor nom que es podia triar per a aquesta cooperativa en la qual tantes persones tenen posada l’esperança per trobar el seu lloc en el món.

Notícies relacionades

La Biblioteca J.V. Foix de Sarrià acull més de 900 persones al dia

Durant les darreres setmanes s'han afegit 46 espais de lectura, estudi i treball

Avança el primer habitatge cooperatiu sènior de Sarrià: “La majoria de les places estan cobertes”

Ja s'ha començat a construir l'edifici amb 39 llars, espais comunitaris i una zona oberta al barri

Aquests són els 26 projectes de Sarrià-Sant Gervasi que arriben a la votació final dels pressupostos participatius

Les propostes se centren principalment en la mobilitat, la cultura popular i els espais verds

Jordi Hereu i Xavier Trias rebran la Medalla d’Or de Barcelona

Els exalcaldes i veïns del districte seran reconeguts amb el guardó de l'Ajuntament
spot_img

“Va por los ciudadanos”, una apologia a la vida de camp que ha de llegir qualsevol urbanita

L'autora i veïna de les Tres Torres, Sandra Llubiá, recull idees gastronòmiques combinades amb tocs d'humor

La Biblioteca Clarà tanca uns mesos per obres de millora

A partir del 28 d'abril començarà la reforma de la façana, la zona d'accés i el sistema de ventilació

Les ressenyes de la Casa Usher per Sant Jordi 2025

Una tria de lectures que han agradat a la llibreria de Galvany en els últims temps, ideals per regalar en el dia més bonic de l'any pels catalans

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí