25.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

Dos estudiants dels Salesians de Sarrià disenyen un pàrquing intel·ligent de patinets elèctrics

Sota el lema "S'ha acabat tornar a casa amb el patinet plegat" han ideat un dispositiu de càrrega que utilitza electricitat generada per panells fotovoltaics i un aerogenerador

Publicitat

Educació

El Jardí

Carregar el patinet elèctric de forma ràpida i senzilla, sense cables i sense necessitat de recórrer a l’electricitat convencional: aquesta és la proposta Switch & Green Mobility, el pàrquing intel·ligent de recàrrega neta inventat pels estudiants de Formació Professional de Salesians Sarrià, Èric Santiago (Grau Mitjà de Mecanització) i Miguel Murillo (Grau Mitjà d’Instal·lacions de Telecomunicacions).

Sota el lema “S’ha acabat tornar a casa amb el patinet plegat”, els dos alumnes han ideat un dispositiu de càrrega que utilitza electricitat generada exclusivament per panells fotovoltaics i per un aerogenerador; aquest últim converteix l’energia cinètica de vent en energia elèctrica. El resultat és una estació de càrrega que treu “el màxim partit de les energies renovables i genera energia neta.”

Publicitat

El Switch & Green Mobility té la forma d’una estructura metàl·lica tubular i està pensat per a integrar-se amb un mòdul d’aparcament, el que fa possible una doble funció (estacionament + càrrega). Cada usuari pot accedir-hi a través d’una identificació amb clau electrònica. La unitat prototip s’ha creat per a l’aparcament d’un patinet, però amb la idea que, en funció de el nombre d’usuaris (escola, universitat, empresa, barri …), es puguin afegir més mòduls.

A mig termini, l’objectiu seria implantar-lo a la pròpia escola. De fet, Salesians Sarrià ja ha dut a terme diverses iniciatives en aquesta direcció, com ara les seves cobertes verdes, un espai de gairebé 200m2 dotat de plaques fotovoltaiques i aerogeneradors.

Publicitat

Amb aquest treball, els dos estudiants han obtingut el Premi Don Bosco 2021 al millor treball de Recerca en Enginyeria atorgat per la EINA I I3A. La decisió de l’jurat ha valorat no només la idea, sinó també el seu caràcter interdisciplinari, la coordinació i el treball en equip. En el projecte han participat alumnes i docents de diferents especialitats de Grau Mitjà com Mecànica, Electricitat, Informàtica, Administració, Telecomunicacions i de Robòtica de Grau Superior.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.