Dijous 18, abril 2024
13.2 C
Sant Gervasi
13.1 C
Sarrià
Publicitat

Dos estudiants dels Salesians de Sarrià disenyen un pàrquing intel·ligent de patinets elèctrics

Sota el lema "S'ha acabat tornar a casa amb el patinet plegat" han ideat un dispositiu de càrrega que utilitza electricitat generada per panells fotovoltaics i un aerogenerador

Publicat el 30.3.2021 14:01

Educació

El Jardí

Carregar el patinet elèctric de forma ràpida i senzilla, sense cables i sense necessitat de recórrer a l’electricitat convencional: aquesta és la proposta Switch & Green Mobility, el pàrquing intel·ligent de recàrrega neta inventat pels estudiants de Formació Professional de Salesians Sarrià, Èric Santiago (Grau Mitjà de Mecanització) i Miguel Murillo (Grau Mitjà d’Instal·lacions de Telecomunicacions).

Publicitat

Sota el lema “S’ha acabat tornar a casa amb el patinet plegat”, els dos alumnes han ideat un dispositiu de càrrega que utilitza electricitat generada exclusivament per panells fotovoltaics i per un aerogenerador; aquest últim converteix l’energia cinètica de vent en energia elèctrica. El resultat és una estació de càrrega que treu “el màxim partit de les energies renovables i genera energia neta.”

Publicitat

El Switch & Green Mobility té la forma d’una estructura metàl·lica tubular i està pensat per a integrar-se amb un mòdul d’aparcament, el que fa possible una doble funció (estacionament + càrrega). Cada usuari pot accedir-hi a través d’una identificació amb clau electrònica. La unitat prototip s’ha creat per a l’aparcament d’un patinet, però amb la idea que, en funció de el nombre d’usuaris (escola, universitat, empresa, barri …), es puguin afegir més mòduls.

A mig termini, l’objectiu seria implantar-lo a la pròpia escola. De fet, Salesians Sarrià ja ha dut a terme diverses iniciatives en aquesta direcció, com ara les seves cobertes verdes, un espai de gairebé 200m2 dotat de plaques fotovoltaiques i aerogeneradors.

Amb aquest treball, els dos estudiants han obtingut el Premi Don Bosco 2021 al millor treball de Recerca en Enginyeria atorgat per la EINA I I3A. La decisió de l’jurat ha valorat no només la idea, sinó també el seu caràcter interdisciplinari, la coordinació i el treball en equip. En el projecte han participat alumnes i docents de diferents especialitats de Grau Mitjà com Mecànica, Electricitat, Informàtica, Administració, Telecomunicacions i de Robòtica de Grau Superior.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.