12.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 23 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Educadors i mediadors del CosmoCaixa denuncien treballar en “condicions precàries”

S'han organitzat en la plataforma "Precàries al CosmoCaixa" i reclamen que es regularitzi la seva situació laboral i que el contracte sigui indefinit

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Fer visible la seva situació laboral irregular i reivindicar unes condicions de treball dignes. Això és el que s’han proposat les persones educadores i mediadores del CosmoCaixa creant la plataforma “Precàries al CosmoCaixa”.

Aquests treballadors, que són les persones encarregades d’explicar els mòduls del museu, dinamitzar tallers i visites guiades, estan contractats per l’empresa Anthesis Lavola, alhora subcontractada per la Fundació La Caixa. “Som joves apassionades per la nostra feina amb la qual contribuïm a apropar la cultura a la societat i a despertar inquietuds científiques a grans i petites. Això no amaga que realitzem l’activitat educativa en un context de precarietat que fomenta la inestabilitat: contractes il·legals, convenis laborals inadequats i salaris pobres”, apunten en un comunicat.

Per tot plegat reclamen que es regularitzi la seva situació laboral i que el contracte sigui indefinit. De fet, asseguren que la seva situació contractual, actualment sota d’Obra i Servei, “és il·legal”, perquè un contracte d’Obra i Servei és, per definició, excepcional de durada definida, com podria ser un contracte per la construcció d’un mur: acabat el mur, acabat el contracte. I en canvi, una empresa subcontractada, segons el TS, mai no ho és de manera excepcional: “En conseqüència, demanem posar fi a aquesta situació i que es canviï el nostre contracte a indefinit”.

Així mateix reivindiquen la modificació del conveni actual d’Oficines i Despatxos i la incorporació de les treballadores al Conveni de Lleure, ja que actualment són considerats com “oficinistes”, quan les funcions que desenvolupen s’emmarquen en l’àmbit de l’educació no formal. També aposten per l’equiparació salarial de les categories “educador” i “mediador”, atès que ambdues posicions “tenen la mateixa exigència tècnica”, motiu pel qual no es pot justificar una “diferència salarial de més de 3.000 € l’any”, apunten.

“Creiem que sindicar-se és defensar-se i que només juntes i organitzades podrem fer front a la precarietat i vetllar per unes condicions laborals dignes”, conclouen.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.