Dimarts 23, abril 2024
12.3 C
Sant Gervasi
12.3 C
Sarrià
Publicitat

El Consell de Barri de Galvany se celebra amb escàs seguiment del veïnat

Es va informar sobre Muñoz Ramonet, Can Ferrer i el canvi d'ubicació del pipicà de Casa Sagnier

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política

Carme Rocamora

Divuit. Aquest va ser el nombre màxim de connexions al Youtube de l’Ajuntament per seguir el Consell de Barri de Galvany el passat 27 d’octubre. A causa de la situació sanitària, es va haver de celebrar de forma telemàtica, i tant el regidor del districte, Albert Batlle, com la gerent i els tècnics van participar mitjançant la plataforma Jitsi. Només dos veïns dels que volien preguntar ho van fer en directe connectats a aquesta aplicació, mentre que la resta del veïnat va haver d’enviar les peticions per escrit. Segons va criticar la consellera portaveu d’ERC al districte, Mercè Amat -que també va haver de seguir el Consell a través de Youtube-, només s’admeten 15 connexions en total mitjançant la plataforma que fa servir l’Ajuntament: “A aquestes altures de la pandèmia tots hem participat en zooms multitudinaris que funcionen perfectament, amb 500 connexions o més”, va afegir en una piulada a Twitter. A més, com també va passar en el Consell Plenari, es va tallar la connexió en més d’una ocasió, fet que va dificultar força el seguiment.

Publicitat

Malgrat tots aquests impediments, durant 45 minuts es va allargar una sessió que va començar amb l’explicació sobre aquesta nova manera de funcionar dels Consells de Barri per part del conseller del PSC César Millán, que va assegurar que des de l’Ajuntament estan fent “tot el possible” perquè hi hagi la màxima comunicació entre la ciutadania, els polítics i els tècnics. Batlle, al seu torn, va lamentar que la situació actual no permeti fer la “interlocució desitjable amb el veïnat”.

Publicitat
Muñoz Ramonet

El regidor del districte va exposar al Consell la situació sobre el projecte de fer un equipament a la finca de Muñoz Ramonet, i va recordar que malgrat el desig del veïnat que s’hi fes una biblioteca, això no és viable per “qüestions pressupostàries”, però també per problemàtiques del llegat d’aquest espai, gestionat per un Patronat on també hi ha hereus que estan molt a sobre de la qüestió i posen moltes pegues en les actuacions. “És una donació -de Julio Muñoz Ramonet a la ciutat- condicionada”, va remarcar. Al seu torn, la gerent del districte, Maite Català, va informar que per al pròxim 10 de novembre s’ha convocat una reunió amb l’Associació de Veïns per informar-los sobre els projectes que hi ha a sobre la taula. També hi assistirà la gerent de Cultura de l’Ajuntament, Marta Clari.

Can Ferrer

A continuació, Batlle va explicar que treballen per poder establir un equipament de barri a la finca de Can Ferrer, però que per fer-ho cal un canvi en la qualificació urbanística. Per aquest motiu, es plantegen traslladar una part de la qualificació a una finca de la zona del Putxet, i així poder tenir edificabilitat: “És un tema complex. Urbanisme hi està treballant, i a veure si a final d’any podem presentar algun instrument per començar a treballar el canvi de qualificació”, va detallar Batlle. 

Preguntes del veïnat

Al torn de preguntes dels veïns, un d’ells va demanar que es faci alguna actuació a la plaça d’Adrià per millorar-la, i Batlle va assegurar que cal fer alguna cosa encara que sigui de “caràcter provisional.” Va dir que estan treballant amb Parcs i Jardins per veure de quina manera es podria “dignificar”, mentre que va apostar perquè sigui una plaça per als vianants, on s’elimini la circulació i l’aparcament, a més que s’hi faci una plataforma única. “Mirarem de quina manera podem fer alguna actuació”, va afegir.

El mateix veí va demanar per la millora en aquest cas d’una altra plaça, la de Can Castelló, que va lamentar que sigui ara mateix un pàrquing on no es pot estar. Batlle va respondre que es tractarà en una taula de mobilitat per veure com s’ordena tot plegat. Malgrat això, va matisar que l’aparcament és un bé escàs i buscat.

Una altra veïna va preguntar sobre una possible pacificació entorn del Mercat de Galvany, com s’ha fet al Mercat de Sant Antoni, però el regidor va dir que malgrat compartir el criteri, la Junta del Mercat és molt reticent a fer canvis: “Tenen un instint conservador”. Batlle va assegurar que, com a mínim, els hi traslladaran propostes de pacificació.

Sobre el canvi d’ubicació del pipicà de Casa Sagnier, un moviment que molts veïns de la zona han reclamat, la gerent del Districte va dir que, malgrat la crisi, és una actuació que es mantindrà amb un canvi dins de situació dins del mateix parc. Es buscarà una ubicació més seca on hi doni més el sol -per evitar els problemes actuals de drenatge- i més allunyada als habitatges del veïnat. Això sí, Català va dir que es farà en la segona part del mandat: “L’any vinent o el 2022”. El mateix va dir Batlle del pipicà de Piscines i Esports, que la intenció és traslladar-lo als entorns de Bori i Fontestà amb l’avinguda de Sarrià: “Anirem informant”.

El president de l’AV del Turó Parc, Bartolomé Criado, va reclamar un altre cop un bus de barri per al veïnat de Galvany, Turó Parc i el Farró. Batlle va respondre que han d’asseure’s amb TMB perquè hi ha la vocació de poder establir un enllaç. Tot i això, no va concretar cap calendari, en una petició que ja fa anys que es reclama. 

El mateix Criado també va demanar la pacificació al barri, amb la possibilitat d’establir zona 30 km/h a tot arreu. Batlle va contestar que esperen que es vagi pacificant amb l’augment de llicències per a terrasses que proliferaran, però que seguiran treballant en aquest sentit. 

Els Consells de Barri telemàtics de la resta de barris se seguiran celebrant al llarg del mes de novembre, després de mesos sense que s’hagin realitzat a causa de la pandèmia, que els va paralitzar el mes de març, just quan s’estaven portant a terme. 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.