El districte, escenari de dejunis pels polítics presos

Els Caputxins de Sarrià i el dipòsit del Rei Martí, escenari de les accions

0
Consellers, diputats i veïns als Caputxins de Sarrià © Marta Royo

Política

El Jardí

Entre el 6 i el 7 de desembre diputats i consellers de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP han fet un dejuni col·lectiu al convent dels Caputxins de Sarrià en suport als polítics presos en vaga de fam, on s’hi han afegit veïns i veïnes.

El president Quim Torra també participarà d’un dejuni col·lectiu, passant dues nits al Monestir de Montserrat, entre el 9 i l’11 de desembre. Abans d’assistir-hi, ha passat a saludar a les persones que també estan realitzant una vaga de fam a l’antic dipòsit d’aigües del Rei Martí, al carrer Bellesguard, on tenen previst estar-hi fins el 20 de desembre.

El regidor del districte, Jaume Asens, també s’ha acostat al dipòsit per mostrar el seu suport:

Aquests dejunis estan impulsats per la plataforma Prou Ostatges. Cada ciutadà que hi vulgui participar ha d’estar sense menjar entre dos i set dies, ha de tenir entre 18 i 75 anys, i rebrà un seguiment mèdic assistencial.

El simbolisme del lloc escollit

Fa 52 anys, al convent dels Caputxins de Sarrià, estudiants universitaris, frares, intel·lectuals i periodistes es van tancar tancar durant tres dies en un pols contra el franquisme. La intenció era organitzar una assemblea per constituir els estatuts del primer Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona. L’acció es va passar a conèixer com ‘La Caputxinada.’

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.