15.4 C
Sant Gervasi
| Divendres 22 d'octubre de 2021 |
Publicitat

El Feng Shui, tècnica o superstició? (2a part)

Un estudi de Feng Shui ens ajuda a tenir més harmonia i a potenciar la nostra vida

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Energia dels Edificis

Glòria Vilalta

Què és el Feng Shui?

Feng Shui significa vent i aigua. Això ja ens dona la idea que es tracta de la circulació de l’energia (Txi o Qi). L’objectiu és que l’energia de l’entorn afavoreixiv l’equilibri de la persona, en harmonia amb l’energia de l’Univers i de la Natura.

En el Feng Shui es troben diferents coneixements ancestrals, com els següents: la teoria del yin i el yang (els dos pols de l’univers, que no poden existir un sense l’altre); els cinc elements (aigua, fusta, foc, terra i metall), que tenen relacions de producció, desgast o destrucció; el mapa bagua o disposició i característiques de l’energia en cada espai (segons el llibre de l’I Ching o de les mutacions); l’orientació i posició relativa de les coses, i l’astronomia i astrologia xinesa.

Hi ha diferents escoles de Feng Shui, que es poden agrupar en l’escola de la Forma, on té predominança la forma de l’entorn, i la de la Brúixola, on l’orientació de l’espai és molt important.

Amb el Feng Shui de la Forma, aconseguim no només crear un espai harmònic i bonic, sinó també un espai que potenciï les diferents àrees de la nostra vida, com són, de manera resumida, els amics, la família, les relacions, la creativitat, la feina, el reconeixement, l’abundància, la salut i la saviesa.

Amb l’escola de la Brúixola podem determinar el tipus d’energia de cada espai i la manera com aquesta es relaciona amb nosaltres. Això ens permet potenciar els llocs amb millor energia i compensar els que la tenen baixa.

Per aconseguir-ho, s’utilitzen colors, formes, materials, imatges o símbols diferents segons la zona que s’hagi de potenciar i les necessitats i característiques de les persones que hi viuen o treballen.

Un estudi de Feng Shui ens ajuda a tenir més harmonia i a potenciar la nostra vida, ja que l’entorn té relació directa amb nosaltres (com és a fora és a dins). No oblidem, doncs, que tenir cura del nostre espai és tenir cura de nosaltres. Al final, l’espai és important perquè la persona és el més important.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera de professió i metgessa de vocació

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.