22.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 04 de juliol de 2022 |
Publicitat

El GMD demana que es protegeixi el patrimoni arquitectònic del districte

Martí alerta que si no hi ha un impuls per protegir-lo “podria anar desapareixent”.

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Notícies del districte

Carme Rocamora

El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, considera que l’estudi de Paisatge Urbà del Farró dut a terme per l’Institut de Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona “ha fet una bona tasca del patrimoni arquitectònic, ecològic, paisatgístic i històric”, i per això demanarà formalment al Districte que estengui l’estudi als altres barris de Sarrià – Sant Gervasi “per conèixer a fons el seu valor històric i social”.

Així mateix, Martí ha sol·licitat en una convocatòria de premsa al carrer Septimània que l’Ajuntament informi sobre quantes solicituds de llicència han entrat al districte amb l’objectiu d’enderrocar finques sense protecció però que tinguin un alt valor històric i patrimonial: “per evitar casos com com el que està passant al barri de Gràcia amb les casetes d’Encarnació” i també ha demanat l’actualització “el més aviat possible” del catàleg del patrimoni de Barcelona (la seva última actualització es va fer l’any 2015 en mandat de Convergència i Unió).

Martí ha posat en valor el patrimoni del barri del Farró, i ha alertat que si no hi ha un impuls decidit per protegir el de tots els barris de Sarrià – Sant Gervasi “podria anar desapareixent”, i és per això que ha agraït la tasca de les associacions de veïns per haver fet recerca i difusió dels valors patrimonials.

Publicitat

L’estudi del Farró

El Farró © GMD

L’estudi que s’ha fet al Farró i a altres barris de Barcelona com Vallcarca, és un document que fa una anàlisi exhaustiva del paisatge, dels seus elements arquitectònics i idiosincràtics, i que proposa millores pel barri, així com dona opcions per promocionar-lo: des de posar en valor la història i els recorreguts  fins propostes concretes d’on posar més arbrat a certs espais del barri.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.