Dimecres 29, novembre 2023
12.5 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

El Jardí renovarà el seu equip gestor: esperem les vostres candidatures!

El Jardí és un projecte que val la pena, necessari i imprescindible per al periodisme local d’aquest territori, i és per això que confiem que entre tots puguem impulsar aquest canvi

Publicat el 30.7.2022 12:55

El Jardí

Estimats socis, subscriptors i en definitiva amics i amigues d’El Jardí,

Publicitat

Un dia com avui ara fa quatre anys, constituíem la cooperativa Premsa Local El Jardí. Aquest pas significava la maduració d’un projecte que va néixer a Sant Gervasi amb poques mans, i que dia a dia va anar creixent amb la implicació del veïnat i amb l’aportació de cadascuna de les persones que estimava el projecte. El canvi a cooperativa va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge on desenes i desenes de persones van fer aportacions per fer-ho possible, per fer realitat un diari cooperatiu, horitzontal, i que donés veu per igual a tots els barris del districte de Sarrià-Sant Gervasi i en especial, al seu teixit veïnal. Vam fer aquest canvi convençuts també que calia donar més pes a la participació activa del veïnat, un fet que es constata amb l’existència avui dia de més de 100 socis que tenen veu i vot a l’Assemblea, el màxim òrgan de decisió del projecte, i amb més de 100 subscriptors que fan possible un finançament més independent. Ara, però, aquell equip que va entomar aquest repte considera que ha de fer un pas al costat per incorporar nous lideratges, gestors i idees, i per això us fem arribar aquestes paraules.

Publicitat

Han estat quatre anys en què les persones que formem part del Consell Rector de la cooperativa, el que vindria a ser l’òrgan gestor, ens n’hem pogut sortir amb més i menys traça. El projecte camina, sempre amb la mirada posada a millorar i oferir més continguts, i també a millorar les condicions laborals tant de les persones treballadores com de les col·laboradores. Hem fet tot allò que hem pogut i més, superant les incerteses dels primers anys, aprenent dels errors, i sobrevivint a fets que mai podríem haver imaginat, com una pandèmia mundial o l’augment desorbitat del preu de la impressió, que condemna cada vegada més moltes capçaleres a abandonar el paper. Avui tenim un projecte sòlid amb molt marge de millora, i aquelles persones que el vam començar hi seguim al peu del canó, tant amb funcions gestores, com en funcions periodístiques i d’edició i disseny. Però aquestes persones que fem el dia a dia més periodístic també creiem que és l’hora de comptar amb una mirada externa i la implicació de nous perfils per gestionar la cooperativa. Uns perfils capaços d’ajudar en la gestió del dia a dia, però també que aportin noves idees per fer encara més obert al barri El Jardí, participar amb més entitats, fer més xarxa, pensar nous productes més enllà del diari en paper i, en definitiva, fer una empenta per donar-li un nou impuls.

Us escrivim per aquest motiu, perquè toca renovar el Consell Rector de la cooperativa. Aquest òrgan és una de les tres potes d’El Jardí: les altres dues són l’Assemblea General i el Consell de Redacció; en aquest últim és on s’aborda estrictament l’edició i preparació tant del diari en paper com digital. Així, el Consell Rector és l’òrgan de representació i govern de la cooperativa, el competent per establir les directrius generals d’actuació, seguint les directrius que s’acorden en l’Assemblea General. Es compon d’un mínim de 5 persones i un màxim de 15, i són persones escollides a partir de la presentació d’una candidatura en votació a l’Assemblea General i que representaran la massa social de l’entitat. En aquest òrgan hi ha d’haver un president, un secretari i un tresorer, i la resta de càrrecs són les vocalies. S’ha de reunir amb caràcter ordinari un cop cada tres mesos.

Us volem animar a presentar candidatures per ocupar aquest espai tan decisiu i imprescindible, unes candidatures que poden ser individuals o col·lectives i que seran escollides en l’Assemblea General prevista per la setmana del 17 al 23 d’octubre del 2022. L’equip sortint està disposat a parlar amb totes aquelles persones que considerin que voldrien ocupar aquestes funcions per resoldre qualsevol dubte i col·lectivitzar idees, i també parteix amb una proposta inicial de les vocalies o comissions que podrien existir, sempre obertes a qualsevol nova idea:

  • Vocalia d’organització interna (socis)

  • Vocalia de dinamització de l’economia social i solidària (relacions amb el Tercer Sector)

  • Vocalia econòmica i administrativa (subvencions, pressupostos)

  • Vocalia territorial (presència equilibrada a tots els barris)

  • Vocalia projectes (nous productes més enllà del diari en paper)

  • Vocalia legal (assessorament jurídic)

Com es poden presentar aquestes candidatures?

Per formar part del Consell Rector cal ser soci de la cooperativa, la qual cosa implica un pagament d’una única quota de 50 €. Aquelles persones que ja sou sòcies, per tant, teniu ple dret per presentar aquestes candidatures. I la resta d’amics i amigues que considereu que podríeu aportar en el projecte, us podeu fer socis clicant en aquest formulari.  Ens podeu contactar per correu, per parlar-ne, i també per enviar-nos propostes de candidatura o qualsevol idea per dur a terme aquest procés de la manera més oberta i col·laborativa possible.

Creiem fermament que El Jardí és un projecte que val la pena, necessari i imprescindible per al periodisme local d’aquest territori, i és per això que confiem que entre tots puguem impulsar aquest canvi per fer un diari i una cooperativa amb nous horitzons i oportunitats.

Signat,

Jesús Mestre, Carme Rocamora, Gràcia Farràs, Enric Capdevila, Sergi Alemany, Montse Cantín i Roger Tomàs

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.