18.4 C
Sant Gervasi
| Dimarts 17 de maig de 2022 |
Publicitat

El Parc Natural de Collserola recorda la normativa i recomanacions per ser visitat

Continuen tancades fins a nou avís les zones d’aparcament, les àrees de lleure i d’estada, els equipaments d’atenció al públic i les oficines del parc

Publicitat

Societat

El Jardí

El Consorci del Parc Natural recorda aquests dies que cal respectar les ordenances i seguir els consells de bones pràctiques en totes les visites al Parc Natural, també per fer esport o passejar-hi. Així, resten tancades fins a nou avís les zones d’aparcament, les àrees de lleure i d’estada, els equipaments d’atenció al públic i les oficines.

A més, també recomana prudència per les afectacions a la xarxa bàsica de camins, després dels últims temporals de pluja i vent, i recorda la normativa que cal respectar si s’accedeix al Parc Natural així com els serveis que resten tancats:

  • Totes les activitats estan regulades per les Ordenances del Parc de Collserola i cal seguir els consells de bones pràctiques publicats al web del parc.
  • No és permès agafar transport públic ni vehicle privat per anar a indrets allunyats de domicili habitual. En aquest sentit, les àrees de lleure i d’estada del Parc resten tancades així com els accessos a totes les zones d’aparcament públic. Igualment, tots els equipaments d’informació, ús públic i educació ambiental, restaurants o allotjaments seguiran tancats fins a nou avís.
  • Els passejos i l’activitat esportiva només es podran realitzar pels camins més amples de 2 metres, per tal de respectar, en tot moment, la distància interpersonal amb altres usuaris.
  • Les passejades i activitats esportives es podran realitzar de 6 a 10 h i de 20 a 23 h, tot i que es recomana no accedir al parc en horari nocturn per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge. S’estableixen algunes excepcions pel que fa als esportistes federats.
  • L’activitat esportiva s’ha de realitzar de manera individual, mantenint una distància de seguretat de 2 metres i dins del municipi habitual.
© Parc Natural de Collserola
  • Els passejos es podran realitzar sols o acompanyats per una sola persona amb la que es convisqui i sempre mantenint la distància de seguretat amb la resta d’usuaris, a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili.
  • Els passejos amb infants menors de 14 anys han de ser a peu, a un quilòmetre de distància màxima del domicili habitual del menor, acompanyats només per un adult i com a màxim, d’una hora al dia.
  • El passeig amb gossos s’ha de realitzar a prop del domicili familiar (sense l’acompanyament d’altres persones, ni en grup). Cal seguir les mesures higièniques habituals i recollir els excrements.
  • Les activitats organitzades al Parc Natural resten supeditades a l’aixecament de les restriccions derivades del Reial Decret 463/2020 o les seves pròrrogues.
Publicitat

Cal recordar que degut als últims temporals de pluja, una part de la xarxa bàsica de camins del Parc resta malmesa i alguns trams tancats al pas. S’estan realitzant les tasques de manteniment i retirada d’arbres però algunes de les afectacions més importants, com esllavissades i esvorancs, requereixen actuacions d’obra. Tampoc es descarten noves caigudes de vegetació i arbres a causa del vent previst per aquests dies. Els esforços dels serveis tècnics se centren, en aquest moment, en l’obertura de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.