Dimecres 06, desembre 2023
12.8 C
Sant Gervasi
12.7 C
Sarrià
Publicitat

ERC aposta per la pacificació de Les Tres Torres i que sigui l’exemple de la ciutat caminable

El candidat dels republicans Jordi Coronas es reuneix amb l'AV de les Tres Torres per presentar les seves propostes en aquest barri

Publicat el 15.4.2019 17:46

Política

Sofia Puig, Carme Rocamora

El passat 8 d’abril, Jordi Coronas, portaveu d’ERC a Barcelona i candidat a la llista d’Ernest Maragall, va inaugurar el cicle de xerrades abans de les eleccions municipals a la Biblioteca Clarà, organitzada per l’Associació de Veïns de Les Tres Torres. Lluís Tusell, president de l’associació, va moderar el debat, on hi van acudir més de 50 persones. Coronas va explicar el projecte polític d’ERC i va fer esment d’algunes de les propostes del seu partit.

Publicitat

En primer lloc, el portaveu va fer al·lusió als punts febles de l’actual Govern d’Ada Colau i va esmentar els que considera clau: la millora de les superilles. En aquest sentit, va apuntar que Les Tres Torres s’hauria de conceptualitzar en cert sentit com si fos una superilla, per aconseguir fer del barri i per extensió del model de ciutat, un espai més caminable i accessible.

Publicitat

En aquesta matèria, va criticar a Colau, pel que fa a la gestió de les superilles i altres temes, per no haver sapigut dialogar més, i va proposar avançar cap a una “ciutat caminable”, un projecte que des d’ERC consideren imprescindible per reduir l’ús del cotxe. Així mateix, va fer referència als espais verds, a la recuperació del lideratge de la ciutat i al mal enfocament del turisme, tot fent referència “a la mala gestió del Govern de Colau.”

El candidat també va defensar la necessitat de pacificar carrers com els d’Escoles Pies, Anglí, Iradier o Calatrava “perquè es deixin d’utilitzar com a bypass entre la Via Augusta i la ronda de Dalt” i va remarcar la necessitat de revisar l’ús que es fa dels carrils bici i de connectar-los entre sí, així com fomentar les bicis elèctriques del Bicing al barri.

“Tres Torres té carrers molt agradables que hem de fer que ho siguin encara més per al vianant, que hi hagi més gent que s’animi a caminar-hi i es generin punts de trobada amb el veïnat”, va afegir.

A més, va apostar per la millora de la qualitat de l’espai públic sobretot pel que fa referència a l’accesibilitat, ampliant voreres, abaixant motos de la calçada, reduint pals telefònics i altres barreres, prioritzant, això sí, la pacificació de les àrees de l’entorn de la Biblioteca Clarà i del Mercat de Les tres Torres, aquesta última actuació, també per potenciar i millorar l’ús d’aquest espai, facilitant-li un accés més amable i fàcil.

Revertir la manca d’inversions

D’altra banda, va parlar de la necessitat de reequilibrar Barcelona, ja que al seu parer existeix una gran diferència entre la Barcelona del sud i la del nord, i va comprometre’s a corregir aquest desequilibri a llarg termini per evitar una fractura socioeconòmica respecte a la part nord de la ciutat. Així, va dir que cal corregir la desigualtat en inversions pel que fa al dèficit històric d’inversió a Sarrià – Sant Gervasi.

Una de les reivindicacions de l’AV és l’escola bressol pública al solar del c/ Dalmases, una proposta que Coronas va dir que s’hauria de consensuar amb el veïnat i el teixit associatiu, defensant, això sí, l’obertura de la finca per a un equipament: “Les Tres Torres no té escola de bressol pública. Si finalment aquesta és la proposta consensuada, estarem d’acord”.

L’AV també reclama per al seu barri un equipament per la gent gran, al que Coronas va dir que “caldrà ser creatius” per la manca d’espais actuals que hi ha al barri, i va dir que mentrestant, s’hauria de potenciar més l’utilització de la Biblioteca ampliant-ne els horaris -és una de les propostes que porten els republicans al programa-, i obrint el jardí perquè sigui un punt de trobada veïnal i associativa, així com millorar les places i potenciar espais propers com el Centre Cívic Pere Pruna per donar cobertura a les necessitats de la gent gran.

La seguretat entesa des de la prevenció

Pel que fa a les àrees d’educació, habitatge, seguretat i justícia, es van plantejar diverses propostes de millora: en el cas de la justícia, aposten per “descongestionar-la”; i en el cas de la seguretat, es va dir que calia canviar el sistema actual perquè segons ell no tot gira al voltant de posar més policia, sinó treballar la prevenció també amb agents cívics.

Finalment, l’acte va concloure amb una ronda de preguntes per part del públic assistent, on es van compartir idees com la necessitat d’atreure més turisme al districte, o bé preguntes sobre la convivència dels gossos. Una de les intervencions més aplaudides va ser del veí i empresari, expresident del Barça, Joan Gaspart, que va dir que ja que no havia assistit l’Ernest Maragall a la trobada, que si guanya, “vingui al barri, i si pot ser, acompanyat d’Oriol Junqueras”.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.