13.7 C
Sant Gervasi
| Dimarts 26 d'octubre de 2021 |
Publicitat

ERC proposa fer un carril bici temporal a la Via Augusta en aquests moments d’excepcionalitat

Els republicans volen evitar que amb el descofinament el vehicle privat recuperi tot l'espai

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Política

Carme Rocamora

Els regidors d’ERC Max Zañartu i Maria Buhigas han estat treballant en els últims dies una sèrie de propostes per aprofitar la reducció de trànsit i la progressiva recuperació de l’activitat per testejar el model de mobilitat de la ciutat i replantejar la relació amb l’espai públic en aquests dies d’excepcionalitat.

“Hi ha el risc que el cotxe es converteixi en el vehicle per excel·lència del distanciament social. Hem de recordar que la contaminació del vehicle privat ha generat moltes patologies pulmonars que agreugen l’afectació de la covid-19”, ha apuntat Zañartu en un vídeo publicat a les xarxes socials.

El regidor ha defensat que una de les propostes sigui crear carrils bici temporals a la Via Augusta i a l’avinguda Vallcarca, entre d’altres propostes que busquen guanyar espai per als vianants per a què siguin els protagonistes i tinguin prioritat.

https://twitter.com/zanartuvdg/status/1253661740216340486?s=20

Aquesta petició va en la línia del que va reclamar la plataforma Bici Augusta el diumenge passat en una bicicletada confinada celebrada telemàticament. Plataforma que, de fet, demana que s’implanti un carril bici lateral en cada sentit d’aquesta via abans de l’any 2023 entre l’avinguda Diagonal i la plaça Borràs.

En aquesta línia, ERC Sarrià – Sant Gervasi va portar una proposició al Consell Plenari del passat mes de desembre demanant fer un carril bici a la Via Augusta, i va obtenir el suport de tots els grups excepte del PP.

El grup municipal de districte considera que és el moment d’accelerar aquest projecte. Per això al proper plenari demanaran al Govern que, mentre treballa en la redacció del projecte, s’avanci posant mesures que permetin que, abans que el vehicle privat torni a ocupar tot l’espai, la bicicleta i els vianants en guanyin una part al llarg de tota la Via Augusta.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.