10.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 07 de desembre de 2022 |
Publicitat

Escofet (Cs): “Barcelona prefereix continuar colpejant la butxaca dels barcelonins a ajudar-los”

"S'ha d'ajudar a les empreses i famílies i no gastar en urbanismes tàctics o subvencionar associacions amigues"

Publicitat

Opinió

Mercè Escofet (Cs)

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona va rebutjar a la passada comissió d’Economia i Hisenda, l’aprovació inicial del pressupost de 2023 presentat per comuns i PSC. El pressupost de 2023, suposa la consolidació de la pujada d’impostos efectuada en 2020 i hem de tenir en compte que malgrat obtenir 112M€ més de l’Estat, el Govern municipal ha decidit mantenir un any més la pressió fiscal, convertint a Barcelona, un cop més, en una de les ciutats espanyoles amb més pressió fiscal. 

Publicitat

En un moment de crisi econòmica és inaudit que els ingressos per taxes i impostos continuïn desorbitats. En temps de crisi econòmica, el pressupost de l’Ajuntament hauria de donar resposta a aquesta crisi i estar al costat de tots els barcelonins i barcelonines, fer-los la vida més fàcil. I aquests pressupostos, no són els pressupostos que necessita Barcelona.

Publicitat

Des de Ciutadans entenem un pressupost com qualsevol empresa o família, i tenint present la part dels ingressos (ordenances fiscals), no pot ser que s’apugessin els impostos desmesuradament el 2019 i que amb el canvi de circumstàncies com una pandèmia, inflació, pujada del tipus d’interès, encariment de matèries primeres, pujada de llum, gas, aigua, carburant… el Govern municipal continuï recaptant més any rere any, en comptes d’abaixar impostos i gastar de forma més eficient. S’ha d’ajudar a les empreses i famílies i no gastar en urbanismes tàctics o subvencionar associacions amigues.

Malauradament, cal destacar que el Govern municipal prefereix continuar colpejant la butxaca dels barcelonins a ajudar-los. Una dada molt significant d’aquesta situació és que es destinarà el 21% del total a inversions destinades a finançar el seu model ideològic de ciutat, mentre que només dedicaran un ridícul 3% a un paquet anticrisi que és molt insuficient a la realitat econòmica de la ciutat i dels barcelonins. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.