Publicitat

El festival 48H Open House BCN obre les portes de 8 edificis de Sarrià-Sant Gervasi

La casa Muley Afid, la finca Gardenyes, el Dipòsit del Rei Martí o la Torre de les Aigües, entre els edificis que es podran visitar gratis

spot_img

Publicat el 15.10.2024 7:32

Cultura

Natalia Avellan

El 48H Open House BCN (OHB), el festival d’arquitectura més important de la ciutat, celebra la 15 edició el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. Enguany, el festival se centrarà en l’exploració de les set característiques fonamentals del disseny, com la lluminositat, la funcionalitat, la bellesa i l’orientació, entre d’altres. Per fer-ho, s’obriran les portes de més de 200 edificis repartits per Barcelona, Badalona, l’Hospitalet, Sant Joan Despí, Sitges i Vilassar de dalt. La programació es pot consultar a la pàgina web oficial del festival.

Publicitat

La ciutadania podrà visitar de manera gratuïta vuit edificis del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Publicitat

JUNO HOUSE 

Aquest edifici, situat al carrer Aribau, serveix com a espai de relaxació i de creixement personal, gràcies a la il·luminació i els materials naturals que decoren l’interior de la sala.

  • Diumenge de 10 a 19 h, sense inscripció prèvia.

FINCA GARDENYES (COL•LEGI JESUÏTES SARRIÀ – SANT IGNASI)

La casa va ser projectada per l’arquitecte Joan Martorell i Montells i inaugurada l’any 1892. Actualment, se situa a l’escola Sant Ignasi-Jesuïtes de Sarrià. L’edifici és d’estil neogòtic i està catalogat com a bé cultural d’interès local.

  • Diumenge de 15 a 19 h, sense inscripció prèvia.

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLDONZELLA

Aquest conjunt de construccions monàstiques d’estil modernista són obra de l’arquitecte Bernardí Martorell i Puig, construïdes entre 1910 i 1922.

  • Diumenge de 14 a 18 h, sense inscripció prèvia.

IL GIARDINETTO

Tot i haver estat modernitzat, el restaurant encara conserva l’arquitectura dissenyada l’any 1974 per Alfons Milà i Federico Correa. L’espai combina elements naturals, com la fusta, amb una il·luminació suau, que genera un ambient íntim i tranquil.

  • Diumenge de 10 a 15 h, sense inscripció prèvia.

DIPÒSIT DEL REI MARTÍ

L’antic dipòsit de retenció d’aigües, situat a tocar de la Torre Bellesguard d’Antoni Gaudí, va ser restaurat l’any 2016 després que, per motius diversos, hagués quedat mig oblidat fins al 2014. Aquest mes de març, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va anunciar que l’edifici acollirà l’acte de presentació de la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco de 2026.

  • Diumenge de 10 a 19 h, sense inscripció prèvia.

CASA MULEY AFID 

La casa modernista, situada al Passeig de la Bonanova, va ser encarregada per Muley Afid a principis del segle XX. Més endavant, l’any 2002, es va restaurar per tal d’acollir el Consulat de Mèxic a Barcelona.

  • Diumenge de 10 a 13 h, sense inscripció prèvia.

VILLA URÀNIA

La residència va ser construïda inicialment per a l’astrònom Josep Comas i Solà. Més endavant, es va habilitar l’espai amb equipament de baix consum energètic i impacte mediambiental.

  • Diumenge de 10 a 19 h, sense inscripció prèvia.

TORRE DE LES AIGÜES 

Situada al Tibidabo, aquesta torre ornamental de 40 metres d’alçada servia per abastir amb aigua la colònia del Doctor Andreu. L’any 1905 va ser guanyadora del primer premi d’Edificis Artístics de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

La Torre Macaya, l’edifici de l’avinguda Tibidabo que va inspirar a Ruiz Zafón

L'actual hotel és obra de l'arquitecte Enric Sagnier, encarregada per a la distingida família barcelonina

Paco Poch: “Rodàvem molt per Sarrià i a l’equip sempre hi tenia gent del barri, perquè hi havia un grup cultural molt fort”

El productor i distribuïdor ha estat reconegut amb el Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2025

Finalitza la restauració de la Casa Baltasar Garriga, l’icònic edifici de Creu Blanca

Durant les obres s'han descobert valuosos esgrafiats ocults a la coberta, que s'han restaurat per tornar a l’edifici la seva esplendor original

Muley Hafid, la casa modernista que fa de seu del Consolat de Mèxic

L'arquitectura va ser projectada per Josep Puig i Cadafalch l'any 1911 i li deien popularment “la torre de l'àrab”
spot_img

Sant Jordi 2025, una jornada multitudinària i radiant: “Ha vingut moltíssima gent”

Cultura Natalia Avellan Ha arribat de nou una de les festivitats més estimades pels catalans i les catalanes. Aquell dia de l'any en què convergeix literatura, llengua i tradició. On els carrers, les...

Les recomanacions dels polítics de Sarrià-Sant Gervasi per Sant Jordi

Cultura El Jardí Arriba un dels dies més bonics de l'any pels catalans i les catalanes, Sant Jordi. A El Jardí hem fet un recull de...

Una breu, però completa història dels caputxins a Catalunya

"Quatre segles de vida caputxina", el nou llibre de Fra Valentí Serra que explica des de l’arribada dels primers framenors caputxins a Catalunya fins a la publicació de les constitucions el 1968, arran del Concili Vaticà II

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí