Societat
Carme Rocamora i Seguí
El restaurant Flash Flash, situat des del 1970 al barri de Galvany, ha estat reconegut pel seu servei de sala pels Premis Barcelona Restauració, que s’han lliurat aquest dimarts en la seva sisena edició en un acte presidit per l’alcalde Jaume Collboni.
El Flash Flash ha estat premiat per oferir, durant més de 55 anys, un servei de sala de luxe “on cada client se sent com a casa”. “Una excel·lència que cuida cada detall i manté viu l’esperit d’un dels restaurants més emblemàtics de la ciutat”, ha apuntat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.
El restaurant situat al carrer de la Granada del Penedès és un referent indiscutible en l’elaboració de truites de tota la ciutat, oferint-ne més de 50, a més d’hamburgueses, amanides i cuina mediterrània. El local, de disseny únic, va ser creat per dos matrimonis a finals dels anys 60, formats per Karin Leiz i Leopoldo Pomés, i Cecília Santo Domingo i Alfonso Milà.
Van ser els arquitectes Alfonso Milá i Federico Correa els autors de l’interiorisme, mentre que Santo Domingo i Leiz es van encarregar de l’elaboració i l’execució de la carta. El fotògraf Pomés, per la seva banda, va realitzar les imatges de mida quasi natural que encara avui guarneixen les parets. La protagonista d’aquestes imatges és Leiz.
Aquests guardons premien els establiments de restauració de la ciutat, amb l’objectiu de reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri i establiments de proximitat que té la ciutat, alhora que donar valor i ajudar a difondre l’oferta gastronòmica de qualitat i sostenible de Barcelona. Els premis atorguen distincions en cinc categories: premi a la qualitat gastronòmica; premi a la integració al barri; premi a la sostenibilitat; premi al servei de sala, i premi a la restauració dels mercats de Barcelona.
De fet, en la categoria de sostenibilitat, també ha quedat finalista un altre restaurant del barri de Galvany, l’Avenir, per les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular. Finalment, però, s’ha endut el reconeixement el Restaurant Xavier Pellicer, situat a l’Eixample. En la categoria de la qualitat gastronòmica, que reconeix el tractament de productes de proximitat i de temporada, ha quedat finalista UMO Alex Vall, situat a la Bonanova.
I també al districte, el Restaurant El Canalla, situat a Major de Sarrià, i La Royale, a la Bonanova, han quedat finalistes del premi a la integració en el barri, en un reconeixement que valora el foment de la convivència i el reconeixement per part del veïnat d’aquest restaurant com a nucli social de referència.








