Divendres 20, setembre 2024
21.1 C
Sant Gervasi
21 C
Sarrià
Publicitat

La defensa de Can Raventós obre un nou pols entre Albert Batlle i Barcelona en Comú

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi va anunciar que l'Ajuntament negocia la compra de la masia sense avisar a l'àrea d'Urbanisme, encarregada d'aquesta negociació

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 16.11.2022 20:54

Política 

Carme Rocamora

Falten sis mesos per a les eleccions municipals i el Govern de coalició comença a demostrar obertament discrepàncies internes, tot i que al districte, aquestes s’han pogut veure al llarg del mandat. La defensa dels jardins de Can Raventós, un dels últims nuclis verds del Sarrià vell, és una de les qüestions que està fent aflorar divergències entre el regidor del districte, Albert Batlle, i el partit de l’alcaldessa Ada Colau. Tant és així que les declaracions del regidor del districte a l’últim Consell de Barri de Sarrià, assegurant que l’Ajuntament negocia la compra de la masia, van agafar per sorpresa a l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament encapçalada per la tinent dels comuns Janet Sanz, segons ha pogut saber El Jardí.

Publicitat

En concret, Batlle va anunciar que el consistori treballa per “aconseguir que la masia de Can Raventós passi a ser de titularitat pública”. En les seves declaracions, no va aclarir si també es treballa per preservar els jardins, que és el reclam de la plataforma Defensem Can Raventós, per evitar que s’hi construeixi una promoció de pisos de luxe i aconseguir així que s’obri aquest nucli verd al veïnat. “Estupefacció”, és com descriuen l’anunci des d’aquesta plataforma.

Publicitat

Què s’està negociant?

Fonts municipals descarten aclarir si s’està negociant la compra de la masia, o de tota la finca -el que inclouria els jardins- i es remeten a les declaracions de Batlle, quan va dir que busquen una solució que pugui ser “satisfactòria per a les dues parts”: la propietat i els veïns. Davant la insistència del veïnat que reclamava incloure els jardins en aquesta negociació, Batlle va respondre que les “cessions haurien de ser sempre mútues” i va reclamar al veïnat que els deixi continuar treballant. Ara bé, aquestes mateixes fonts descarten assegurar en quin estat es troben les negociacions: “La voluntat de l’Ajuntament és negociar amb la propietat i veure quina és la proposta que ells fan”, asseguren.

La lectura que fan diverses fonts coneixedores és que Batlle va voler marcar perfil en aquest consell de barri expressant quina és la seva aposta: la compra de la masia, a diferència del que podrien desitjar els socis, BComú. Aquests, al seu torn, descarten explicar com està la negociació, en un intent de portar-les amb discreció perquè arribi a bon port. Sigui com sigui, és un canvi de postura evident en el regidor del districte, que en un moment inicial es va negar en rotund a atendre les demandes veïnals per actuar sobre aquesta finca. Finalment, però, s’ha vist obligat a canviar de parer arran de la pressió de la plataforma.

La masia de Can Raventós © Mireia Monjo

Així doncs, a hores d’ara, més enllà d’un anunci fet unilateralment per Batlle, el cert és que no hi ha concrecions per part d’Urbanisme sobre quin és l’estat de la negociació, més enllà del fet evident que s’han obert converses amb la propietat per mirar de desencallar el tema. En paral·lel, el veïnat de Defensem Can Raventós ja està planificant quina resposta dona a aquest anunci, i és que el seu objectiu és saber clarament el que s’està negociant des de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Aquesta no és ni molt menys la primera vegada que Batlle i l’equip dels comuns discrepen en una qüestió. Ha passat en altres ocasions, amb lluites com la de la Buenos Aires de Vallvidrera. En aquella ocasió, els comuns apostaven per l’expropiació de l’edifici i Batlle carregava contra aquesta idea i contra el col·lectiu que va ocupar la casa per evitar que s’hi fes un hotel de luxe. Altres discrepàncies han estat amb el nom de la futura biblioteca de Sarrià: Batlle volia que fos Josep Vicenç Foix, mentre que els comuns proposaven obrir un procés participatiu. A tal punt han arribat les tensions, que fins i tot van provocar la dimissió en bloc dels dos antics consellers de BComú a Sarrià-Sant Gervasi, Llorenç Sena i Joan Manel del Llano.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.