Dimecres 06, desembre 2023
8.2 C
Sant Gervasi
8.1 C
Sarrià
Publicitat

La Laieta, en Gervasi i en Blauet de Sarrià estrenen vestuari

Sarrià ha tornat a viure, després de molt temps, una petita jornada de cultura popular gràcies a la proposta de la Colla Gegantera

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 9.5.2021 19:13

Cultura

Carme Rocamora

Ganes boges de cultura popular. Això és el que s’ha copsat aquest diumenge al matí als jardins del Centro Asturiano de Barcelona, el lloc escollit per la Colla Gegantera de Sarrià per presentar les noves vestimentes de la Laieta, el Gervasi i el seu fill Blauet.

Publicitat

La roba que estrenen el Gervasi i la Laieta és obra de Guillem Amorós de Folk al Biaix -una iniciativa que treballa per vestir les colles culturals- i és una evolució i actualització de la vestimenta però sense perdre els trets característics del que representen: una parella de pagesos. I com no podia ser d’altra manera, Flora Miserachs ha portat per la Laieta, com ha fet durant tants d’anys, un ram de flors ben primaverenc, delicat i bonic. En Blauet, el fill del Gervasi i la Laieta, també ha estrenat roba, i en aquest cas l’encarregat d’actualitzar-la ha estat el Centre Excursionista els Blaus, que l’any passat van assolir el seu centenari.

Publicitat

La celebració de la descoberta de la nova vestimenta dels tres gegants, dinamitzada per Eva Ribas i Ricard Bonfill, ha estat farcida de cultura. Els Esparriots, grup graller del Baix Llobregat, han estat els encarregats d’amenitzar la jornada a toc de gralla, i també hi ha hagut diverses actuacions de les entitats del barri: la Colla de Tabalers; el grup de teatre amateur La Bambolina Negre, els Diablets de Sarrià, Diablesses i Diables de Sarrià, el Drac de Sarrià i ha per últim ha tancat les actuacions la banda de carrer Trastok’ts. Tots ells han pogut fer una petita mostra, però qui no ho ha pogut fer han estat els Castellers de Sarrià, que a hores d’ara encara no han pogut ni començar a assajar a causa de la pandèmia, una situació que possiblement es comenci a revertir més aviat que tard.

Totes les entitats participants d’aquesta jornada de cultura popular han expressat el desig de, un cop arribi la Festa Major de Sarrià, poder-se tornar a trobar arreu dels carrers de la vila amb les respectives expressions culturals. Un desig que molta gent espera com mai. I aquest desig l’ha expressat també el regidor del districte, Albert Batlle, que en la cloenda de l’acte ha dit que la pandèmia està arribant cap a un “nou estadi” i que poc a poc es va recuperant la normalitat social, cultural i associativa.

A l’acte, amb aforament limitat a causa de la covid-19, hi han assistit diversos representants culturals i veïnals, però tot aquell que no hi ha pogut anar presencialment l’ha pogut seguir en directe gràcies a la realització de Tito Baraldés.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.