22 C
Sant Gervasi
| Dilluns 20 de setembre de 2021 |
Publicitat

La plaça de la Bonanova

Publicitat
Publicitat

Fotografia: Javier Sardá; text: Jesús Mestre

Bonanova_R208Dues vistes de la plaça de la Bonanova, amb un segle de diferència. La postal antiga és de 1917 i s’enfoca en la façana de l’església parroquial construïda entre 1842 i 1856 pel rector Fèlix Ubach, però que es va reformar i engrandir el 1876 i el 1892. De fet encara es va tornar a reformar els anys trenta, quan es van completar els guarniments de la façana. Poc després, però, el juliol de 1936 l’església va ser atacada i cremada de tal manera que va quedar del tot derruïda.

La fotografia actual mostra l’església construïda els anys quaranta, amb un estil molt diferent de l’anterior. La primera pedra de l’església i de la rectoria es va posar el 1942 i l’any 1945 Gregorio Modrego, bisbe de Barcelona, va fer la consagració del nou templa.

Hi ha pocs elements de continuïtat en la plaça que mostra les dues fotografies. Segurament els arbres, tot i ser de la mateixa espècie, plataners, no són els mateixos, com tampoc les cases que hi ha al costat de l’església. L’únic element que s’ha mantingut de manera inqüestionable és la font del centre de la plaça. Aquesta font, inaugurada l’any 1861, subministrava aigua procedent de la cisterna de Bellesguard que actualment s’està rehabilitant per altres usos.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.