Publicitat

L’Ajuntament atorga la llicència per construir 53 pisos de luxe a Can Raventós

Malgrat la concessió, el Govern municipal continua negociant amb els propietaris per aconseguir una permuta i preservar un dels últims nuclis verds de Sarrià

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora, Sergi Alemany

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit la llicència d’obres per construir 53 pisos als promotors que volen alçar una promoció de luxe a la finca de Can Raventós del barri de Sarrià. L’escrit de la concessió, en data a 28 d’octubre i al qual ha tingut accés El Jardí, estableix que els sol·licitants -Corpedificacions SL- tenen permís per construir el seu projecte, consistent a dos edificis de planta baixa i tres pisos; i també la rehabilitació de l’actual masia de Can Raventós, de planta baixa i dos pisos, formant així un complex d’edificis amb 53 habitatges, un local i dues plantes subterrànies d’aparcament per un total de 51 places de cotxe, 52 de moto, 54 bicicletes i tres trasters.

Publicitat

Aquesta concessió, que arriba després que el Plenari de l’Ajuntament donés llum verda a aquesta construcció només amb el vot contrari d’ERC, és un pas més del tràmit en què es troba l’Ajuntament amb els propietaris, que ha generat un fort rebuig veïnal provocant la creació de la plataforma Defensem Can Raventós. Malgrat la concessió, l’Ajuntament assegura que continua les negociacions amb els propietaris per aconseguir una permuta i salvar la finca i els jardins ubicats entre els carrers Bonaplata i Fontcoberta, un dels últims espais verds del nucli antic de Sarrià.

Cadena humana per regar el jardí de Can Raventós a Sarrià © Defensem Can Raventós
Publicitat

Ahir mateix al Consell Plenari, el regidor Albert Batlle va assegurar que l’Ajuntament està negociant tot i la “complexitat” del cas. Un cop concedida la llicència, la plataforma Defensem Can Raventós estudia presentar-hi alegacions, segons ha pogut saber aquest diari, i continuarà d’aquesta manera la lluita per preservar aquest espai i obrir-lo al barri. El marge de maniobra que tenen ara els veïns organitzats és interposar un recurs potestatiu de reposició contra la resolució de l’Ajuntament, signada per la segona tinent d’alcaldia, Janet Sanz.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar