13.7 C
Sant Gervasi
| Dimarts 26 d'octubre de 2021 |
Publicitat

L’Ajuntament destinarà prop de 2 milions d’euros a la reforma del Parc de l’Oreneta

Les obres duraran 9 mesos i serviran per corregir la lliure circulació de l'aigua que provoca erosió de talussos i degradació dels camins

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Parcs i Jardins, portarà endavant aquest 2021 la reforma del Parc de l’Oreneta, en la que destinarà previsiblement un total 1,87 milions d’euros. Ho va explicar aquest dimecres el conseller de BComú Joan Manel del Llano a la Comissió Consultiva d’Ecologia que es va celebrar a la Seu del Districte.

Segons va explicar el Govern, el principal problema del parc és la lliure circulació de l’aigua, que provoca el desgast dels camins modificant la morfologia dels talussos. És per això que, després d’una diagnosi de Parcs i Jardins, cal modificar la gestió de les aigües pluvials i corregir-ne les conseqüències que provoca, com és la degradació dels camins. 

Les principals actuacions que es duran a terme és la renovació dels paviments de la xarxa de camins, la construcció de murs de gabions per controlar l’erosió del terreny, construir una xarxa de drenatge, millorar els accessos i eliminar la bassa. Actualment la reforma es troba en fase de licitació i la durada de les obres s’estimen en uns nou mesos.

Després de l’explicació per part de Del Llano la consellera d’ERC Mercè Amat va demanar que durant la intervenció es tingui en compte la recuperació de la font que es troba entrant al parc, ja que està molt erosionada. Per la seva banda, la consellera de Junts Montse Cantín va emplaçar a que es repari una fuita d’aigua que afecta la zona de Can Caralleu i que fa anys que necessita solució. Finalment, la presidenta de l’AV de Sarrià, Eva Ceano, va solicitar poder veure el projecte de la reforma.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.