25.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

L’Ajuntament licita les obres de la biblioteca de Sarrià després de 20 anys de lluita veïnal

Les obres surten a concurs per 14,6 milions d'euros i es poden presentar ofertes fins el 15 de gener de 2021

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora

Sembla que, més de 20 anys després que comencés la lluita per la construcció d’una biblioteca a Sarrià, el projecte comença a materialitzar-se. Aquest dimecres l’Ajuntament ha publicat la licitació les obres per a la construcció d’aquest equipament que s’alçarà a la plaça de Sarrià i que també acollirà les oficines de la Seu del Districte que es troben al carrer Anglí. És un projecte que el regidor del districte, Albert Batlle, ha defensat des del primer dia que va entrar a Sarrià – Sant Gervasi. Un projecte que han promès molts partits i regidors i que no s’ha materialitzat fins al dia d’avui. Un projecte, que sens dubte, marcarà la història de Batlle al capdavant del districte: “La licitació és el primer pas.”

Projecte de l’exterior de la Biblioteca de Sarrià

El projecte per a la biblioteca de Sarrià compta amb un pressupost de 14,6 milions d’euros, pressupost que també inclou l’obertura i reurbanització del carrer Menor de Sarrià. El termini públic de presentació d’ofertes per a aquesta construcció acaba el 15 gener de 2021, mentre que la durada del contracte serà de dos anys.

Publicitat

Aquesta licitació accelera el calendari d’obres que havia anunciat el Govern municipal del districte, atès que a l’Audiència Pública celebrada el passat 29 de setembre el conseller de BComú Llorenç Sena va explicar que aquest 2020 no es farien licitacions a causa de la pandèmia, però sí que preveien que se’n fessin l’any 2021. És una bona notícia, doncs, per a la lluita veïnal, que porta tant de temps reclamant aquest equipament.

L’edifici de la futura biblioteca

Publicitat

L’equipament ocuparà en planta una superfície d’uns 1.000 m2 i constarà d’una planta subterrània, planta baixa, tres plantes pis i terrat, que acolliran no només la Biblioteca amb una superfície de 1.600 m2, sinó també una sala polivalent al subterrani i els serveis tècnics del Districte, de manera que es vol convertir en un espai sociocultural de referència per als ciutadans i les entitats del barri. En total, 5.397,2 metres quadrats.

Projecte de terrat de la Biblioteca de Sarrià

La biblioteca disposarà d’una àrea dedicada als infants i les famílies, d’ordinadors amb accés a internet i wifi gratuït per als usuaris, i de diferents espais i serveis per públic adult i joves.

La sala polivalent serà un gran espai diàfan de gran alçada, versàtil i flexible, que disposarà d’una grada telescòpica, escenari desmuntable, cabines de control i equipament audiovisual. Al seu voltant hi haurà també una sala d’exposicions i un conjunt d’espais de suport.

Projecte de l’interior de la Biblioteca de Sarrià

L’edifici tindrà un terrat accessible des del vestíbul principal, amb una part enjardinada i una part pavimentada disponible per activitats cíviques. Els serveis sanitaris, espais de neteja, offices i magatzems se situaran al voltant dels nuclis de comunicacions verticals vinculats al vestíbul principal i l’accés de servei. El projecte dibuixa un un únic edifici multifuncional, i per aquest motiu es planteja un sol accés públic des de la plaça de Sarrià. Tot i així, disposarà d’accessos diferenciats des de la plaça i el carrer Menor de Sarrià per permetre l’autonomia de cadascun dels diferents serveis: biblioteca, oficines municipals i sala polivalent.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.