20.1 C
Sant Gervasi
| Divendres 22 d'octubre de 2021 |
Publicitat

L’Ajuntament lliura la promoció d’habitatges amb serveis a persones grans de Quatre Camins

Publicitat
Publicitat

Notícies del Districte

El Jardí

La promoció té 44 pisos i es dota de serveis per donar suport tant de tipus general com social a les persones que hi viuen, més grans de 65 anys i amb plena autonomia

L’Ajuntament ha lliurat aquest mes els pisos de promoció d’habitatge dotacional per a persones grans de Quatre Camins, que s’han construït al carrer de la Vista Bella, 7-9, al barri de la Bonanova. Es tracta d’una pro- moció de 44 pisos amb serveis per a les persones grans, una tipologia d’habitatge públic que es caracteritza perquè inclou, a banda de l’habitatge, tot un seguit de serveis complementaris per atendre necessitats que ajuden a les persones grans que són autònomes a continuar amb aquesta autonomia el màxim de temps possible.

Els pisos s’equipen amb alarma centralitzada al bany i el dormitori, que permet donar avís en el supòsit d’incident. Les cuines estan equipades amb plaques elèctriques. I finalment els endolls estan situats a una altura suficientment còmoda per evitar que la persona gran realitzi esforços innecessaris per endollar electrodomèstics. Els serveis que ofereixen aquests habitatges són diversos, com ara la neteja dels espais comuns, les altes d’aigua o de la línia telefònica, també facilitar el coneixement dels recursos del barri o bé actuacions per fomentar les relacions de bon veïnatge, manteniment de l’habitatge i d’altres.

Persones usuàries

Aquests pisos estan pensats per a persones grans, amb carències d’habitatge o que visquin en un lloc amb dificultats d’accessibilitat i/o d’habitabilitat amb un cert grau d’autonomia funcional per a les activitats bàsiques de la vida diària. Entre els criteris per accedir a aquest tipus d’habitatge hi ha el de ser una persona de més de 65 anys, tenir unes condicions personals que garanteixin poder dur una vida autònoma, tenir un nivell de renda de fins a 24.850,48 euros o bé no disposar d’habitatge.

Amb aquesta nova promoció, al districte de Sarrià-Sant Gervasi hi ha actualment 205 habitatges amb preus assequibles, dels quals 193 són habitatges de protecció oficial. Això significa que avui hi ha al voltant d’un 40% més d’habitatge públic del que hi havia al començament d’aquest mandat municipal. Al mes de juliol de 2015 hi havia un total de 148 pisos de preu assequible en el districte.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.