17.1 C
Sant Gervasi
| Diumenge 17 d'octubre de 2021 |
Publicitat

L’Ajuntament vol expropiar tres pisos buits de grans tenidors a Sarrià-Sant Gervasi

Son habitatges desocupats des de fa dos anys i l'Ajuntament els dona un termini d'un mes per posar-los en lloguer abans d'iniciar el procés d'expropiació

Publicitat
Publicitat

Societat

El Jardí

L’Ajuntament de Barcelona ha enviat un requeriment per carta als propietaris de 194 pisos buits que hi ha a la ciutat perquè els posin en lloguer en el termini màxim d’un mes. Es tracta d’habitatges propietat de 14 grans tenidors i la resta, un centenar, pertanyen a la Sareb, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, coneguda com el ‘banc dolent’. D’aquests 194 habitatges, tres es troben al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

L’Ajuntament s’empara en el Decret llei 17/2019 que permet un procés d’expropiació “més ràpid i àgil” i que podria culminar amb multes o bé l’expropiació dels pisos en un termini de mig any si els propietaris no posen els habitatges en lloguer.

Amb aquesta nova mesura l’Ajuntament explica que vol mobilitzar i donar un ús social a tots aquells habitatges que es troben buits i en mans de grans tenidors. En total, al registre oficial de la Generalitat hi consten 426 pisos buits a Barcelona però l’Ajuntament calcula que en total n’hi ha 1.000 atès que el registre només és obligatori després de dos anys amb un immoble buit. El Govern municipal també té la previsió d’ampliar el requeriment als 232 pisos restants inscrits al registre de pisos buits de la Generalitat.

Des de la creació de la Unitat d’Antiassetjament i de Disciplina de l’Habitatge, l’any 2015, l’Ajuntament ha expropiat 6 habitatges que es gestionen com a lloguer assequible i actualment està tramitant 4 expedients més d’expropiació de l’ús. En marxa també hi ha l’anunci de l’Ajuntament d’expropiar la Casa Buenos Aires a Vallvidrera. 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.