24.8 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de setembre de 2021 |
Publicitat

L’Associació Cultural Casa Orlandai renova el conveni de gestió del centre

L'entitat i el districte segueixen apostant per la gestió cívica

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Notícies de Sarrià

Carme Rocamora

Aquest dimecres l’Associació Cultural Casa Orlandai, que gestiona el Centre Orlandai des de l’any 2007, ha signat de la ma de la seva presidenta, Marta Masats, el nou conveni de col·laboració per la gestió cívica del Centre Cívic amb el Districte, representat pel regidor Jaume Asens.

Així, l’associació seguirà gestionant el centre com a mínim fins l’any 2022 gràcies a la signatura d’aquest nou conveni on es reconeix a l’associació com l’entitat encarregada de dinamitzar aquest centre cultural de Sarrià.

Amb la materialització d’aquesta signatura, l’entitat i el districte segueixen apostant per la gestió cívica d’aquest centre, una gestió que permet que siguin els veïns i les veïnes les que gestionen el centre, a través d’una entitat sense ànim de lucre. Una eina que permet fomentar la participació del teixit social a la gestió i programació de l’equipament. La presidenta de l’associació, Marta Masats, ho ha celebrat al seu perfil de Twitter:

 Així mateix, l’AV de Sarrià ha reconegut que és una molt bona notícia:

Més d’11 anys en funcionament

L’Associació Cultural Casa Orlandai es va constituir l’any 2007 com a plataforma veïnal per reivindicar que l’edifici municipal Casa Orlandai fos un equipament de proximitat per al barri de Sarrià. En l’actualitat agrupa 288 socis, dels quals 224 ho son a títol individual, 21 famílies i 43 entitats, vinculades al barri de Sarrià, sent per tant una associació plural i amb capacitat d’organització i representativitat, que participa en la vida associativa del barri,  fent xarxa amb les entitats i associacions del  barri, del districte i de la ciutat, dinamitzant i desenvolupant el teixit associatiu del barri per aconseguir fer-lo més participatiu, creatiu, cohesionat, innovador, cultural, solidari i sostenible.

Quines són les principals característiques del nou conveni?
  • Conveni híbrid: a banda de seguir amb una lògica continuista les clàusules del conveni anterior (vigent fins al 2018), l’associació ha afegit un projecte redactat sota les lògiques de la gestió comunitària. Això implica que durant la vigència d’aquest conveni (fins al 2022 comptant la pròrroga d’un any), seran els veïns, veïnes i entitats del barri qui podran decidir les activitats i projectes que l’ACCO desenvolupi a la Casa Orlandai.
  • Nou horari d’atenció al públic: a partir del gener del 2019, la Casa Orlandai tindrà un nou horari d’atenció al públic. La recepció estarà oberta de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
  • Catàleg de serveis: queden recollits diversos serveis que la Casa Orlandai ha de prestar al barri. Entre d’altres són: programació cultural, accions formatives, espai d’estudis, projectes per a nadons i infants, exposicions, suport a la creació, allotjament d’entitats, cessió d’espais…
  • Comissió de seguiment del conveni: dos cops a l’any, membres de l’ACCO i el Districte es trobaran per fer un seguiment del conveni i garantir que s’està aplicant de forma correcta la gestió cívica a l’equipament.

 

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.