Notícies de Sant Gervasi
Elena Bulet (@elenabulet)
Com va sorgir la colla?
Arran de conèixer gent del barri per l’1 d’octubre. També i ha influït la creació de Vil·la Urània, un espai amb el suport de l’Ajuntament on poder trobar-nos i reunir-nos. Cap al març de l’any passat.
Què té d’especial la creació de ‘FarróFoc’?
Que després de 106 anys, s’ha creat una colla de cultura al barri. La darrera va ser la Humorística de Sant Medir, creada el 1912.
Quins personatges té una colla de diables?
Hi ha el Llucifer i la Diablessa, és la tradició que sempre hi ha hagut. Són com els dos caps de la colla. Quan actuen, porten uns vestits diferents.
Heu intentat vincular la colla al Farró…
Els vestits de la colla estan fets a la merceria La Troca. Els vestits dels personatges els farà el taller de costura de Vil·la Urània. La gamma cromàtica i el logotip també s’hi vinculen. De colors, tenim el groc en honor al foc, el negre per la nit i el verd en honor al lloro que tenia la bodega Pàdua tants anys, el Ricky. El logotip del mussol rememora un gran duc que hi havia fa molts anys al barri, que vivia al parc del Putxet però que va acabar venint al Farró per caçar ratolins.
Què es necessita per cremar?
S’ha de tenir el títol RGCRE. Els que van al curs han de fer després una formació a la seva colla de diables.
Sou de masses o forques?
Nosaltres fem masses. La més gran és el ceptrot. Serveixen per posar més carretilles. Estem buscant un artesà que ens el faci.
Quina és la propera actuació?
El dia 15 de desembre a la Fira Solidària del Farró.
Tothom pot estar a una colla de diables?
Absolutament. Encara que algú no vulgui cremar, sempre es necessiten mans i gent disposada a ajudar.
La colla de diables FarróFoc vol agrair la col·laboració dels dissenyadors Jean-Rémy Trota i Marta Salellas, l’Associació de Veïns, la Colla de Diablesses i Diables de Sarrià, la merceria La Troca, la bodega Pàdua i Vil·la Urània.