Dijous 25, juliol 2024
27.5 C
Sant Gervasi
27.5 C
Sarrià
Publicitat

Les demandes que no es van atendre

Publicat el 25.5.2016 16:00

El Racó dels Veïns

Antoni Molist

He llegit amb estupefacció l’article del regidor Jordi Martí A peu de carrer; a prop de la gent” (El jardí de Sant Gervasi, 17, p 27). La primera sorpresa és el format, adient per a un espai cedit per propaganda de campanya electoral, on veiem a un polític que dedica un temps a fer unes visites, just per escriure el seu article.

Publicitat

Mirant el contingut trobem com fa seves les reivindicacions del barri que, precisament, el seu partit no va satisfer en el passat mandat, curiós. L’anterior govern no es va atrevir a intervenir en el Turó Parc sense un consens veïnal per solucionar el conflicte dels gossos com a pas necessari per invertir en una rehabilitació. Així hem vist com s’ha continuat degradant fins a convertir-se en una qüestió de salut pública. El bus de barri per arribar als CAPs va ser reiteradament rebutjat, per exemple davant de la petició d’una astorada dona gran en un Consell de Barri. Quan es demanava un equipament per a la gent gran es responia que era responsabilitat de la Generalitat. Els equipaments al barri de Galvany, per sota de Via Augusta, tenien la màxima prioritat en el Pla de Futur de gener 2011 i en el PAD del 2012, però no hi van dedicar ni un sol cèntim en la seva construcció. Una altra sort va tenir un projecte secundari com era la millora de l’avinguda Pau Casals que va passar a ser una urbanització amb un pressupost de 1,2 milions d’euros, una barbaritat que no va arribar per arreglar la part central que ara reivindiquem.

Publicitat

És ben cert que l’Ajuntament té un deute històric amb el barri pel que fa a equipaments. Ara, insinuar que estem abandonats pel nivell de rendes o per ideologies quan ells no han fet res em sembla injust i contraproduent, no sigui que l’actual govern els hi doni la raó. Aquest no és el millor camí a seguir pels que somiem amb els equipaments, malgrat que el regidor Jordi Martí pugui pensar que és un bon argument pels seus interessos polítics.

El nou PAD està en elaboració amb aquestes peticions, però el temps passa i els veïns no veiem les millores tan esperades. Per exemple; sembla que hi ha voluntat i valentia per afrontar una solució per el Turó Parc, però la decadència continua. Ara tenen l’oportunitat de fer-ho, l’anterior govern els ho ha posat fàcil.

Antoni Molist Pallàs és veí de Galvany

 

A peu de carrer; a prop de la gent

Jordi Martí i Galbis

Fotografia de CDC Sarrià _ Sant Gervasi
Fotografia de CDC Sarrià _ Sant Gervasi

Sovint es parla de la distància entre els polítics i els ciutadans. I amb raó. I massa sovint també es denuncia el desconeixement per part de molts polítics de les problemàtiques que afecten el dia a dia de la gent, de les entitats i de les empreses.

Per trencar aquestes inèrcies i mancances, i especialment des del món local i de la proximitat, no hi ha res millor que trepitjar el carrer, acompanyat dels veïns i representants d’entitats, per conèixer de primera mà els problemes, les reivindicacions i les propostes de millora que necessàriament han d’atendre les administracions públiques.

I per posar fil a l’agulla, una vegada més, el passat mes de febrer, vam tenir l’oportunitat de visitar i conèixer encara més de prop, els punts i espais de més interès dels voltants del Turó Parc, acompanyats del president de l’Associació de Comerciants i Veïns del Turó Parc, Bartolomé Criado i la dinamitzadora de l’entitat Mònica Llobet.

La ruta pels comerços es va iniciar a l’establiment Semon, per continuar cap a la Farmàcia Cardús, la Perfumeria Inés, la botiga de flors Zínnia, la Perruqueria DUE, prop de la plaça Wagner, on vàrem poder constatar el deficient estat de manteniment i neteja d’aquest indret. També vam tenir ocasió de visitar el quiosc de premsa i el Bar Catalunya Granja, al carrer Mestre Nicolau.

Tot i ser un barri amable i que ha prosperat molt en els darrers anys gràcies a la molt bona tasca del president de l’Associació de Comerciants i Veïns Bartolomé Criado i els seus companys de la Junta de l’entitat, que no han escatimat esforços en favor de la gestió i progrés del barri, també són moltes les qüestions que avui dia preocupen.

El barri té la sensació de deixadesa i no es troba en l’actual equip de govern de l’alcaldessa Ada Colau, i del regidor Gerardo Pisarello com a responsable del districte de Sarrià – Sant Gervasi el suport, l’ atenció i la solució als problemes del barri.

Entre les principals preocupacions trobem la creixent degradació del parc. En el darrer any i malgrat les peticions per a seu arranjament no s’ha produït cap actuació que hagi anat encaminada a la seva millora. L’única actuació que es va dur a terme temps enrere va suposar la tala de 30 arbres, que encara cal reposar.

Una altra preocupació lligada al parc és la manca d’una zona de socialització per a gossos al barri, la degradació de places, com per exemple la de Wagner, el mal estat de les voreres dels carrers de Ganduxer, Bori i Fontestà i Beethoven, l’arranjament i adequació de la part central del carrer Pau Casals, la situació de les antigues Galeries Wagner actualment en desús, l’absència d’un CAP en aquesta zona ja que el que es troba més a prop, és a tocar de la plaça Adrià, la problemàtica de l’oci nocturn a la zona, etc.

D’altra banda cal disposar d’un pla de mobilitat i la posada en servei d’un bus de barri, així com la construcció d’un equipament per donar sortida a la demanda de la gent gran.

Visites com aquestes serveixen per poder copsar les necessitats i les mancances del barri i posar-se a la disposició dels comerciants, veïns i veïnes per poder donar suport a totes aquestes reivindicacions i per treballar en favor de la solució d’aquests problemes.

Cal, de manera constructiva i col·laborativa, assumir compromisos. El govern de la ciutat i del districte han de concretar la voluntat política en pressupostos i calendaris. El Turó Parc i els barris del districte de Sarrià – Sant Gervasi no poden renunciar a les millores que necessiten i cal que el govern doni resposta satisfactòria a les demandes dels seus veïns i entitats.

Per tant, no deixarem que l’actual govern de la ciutat abandoni els barris de Sarrià – Sant Gervasi amb l’excusa que la seva renda familiar disponible es troba per sobre de la mitjana de la ciutat.

Jordi Martí i Galbis és regidor president del Consell del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, Convergència Democràtica de Catalunya

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.