26.4 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

Les marines de Gisela Rovira

Publicitat

Arts i lletres

Jesús Mestre Campi

Des de principis de juny i al llarg de l’estiu, Farga Beethoven i Farga Diagonal exposaran les marines i paisatges de Gisela Rovira, una pintura refrescant per a uns mesos càlids. Gisela va néixer a Vilafranca del Penedès i viu a Sitges, a prop del mar que tant li agrada. Sempre ha gaudit amb el dibuix i la pintura. Ha seguit una formació a l’Escola Massana de Barcelona i amb diversos pintors, però considera que la seva formació ha estat bàsicament autodidacta.

L’altra passió de Gisela era la cuina, a la que s’hi dedica professionalment; especialitzada sobretot en les postres. Pensa que pocs restaurants del país tenen la cura que cal per a aquesta part dels menjars, important per acabar bé un bon àpat i on es pot jugar molt amb la imaginació i els sentits.

Port de Sitges. Pintura de Gisela Rovira
Publicitat

Fa més de trenta anys que pinta, que hi dedica moltes hores a la setmana, però quan fa un any va rebre la proposta de Farga per exposar, s’hi ha dedicat amb més intensitat i dedicació. La pintura de Gisela Rovira busca les qualitats de la llum a partir de paisatges de marines o de vinyes dels Penedès. Li agrada molt la natura i una pintura seva sol començar durant una passejada o una excursió, quan capta un paisatge i una llum que l’atreu. En aquest moment ja veu el futur quadre. Aleshores fa fotografies d’aquell moment especial i aquestes li serveixen de guia per a després, en la calma de l’estudi, plantejar el quadre definitiu. Treballa primer amb pintura acrílica, que li agrada perquè és de bon tractar i s’asseca de pressa, i sempre només a partir de quatre colors bàsics, dels quals van sortint tots els altres. Al final hi posa una capa d’oli per donar a l’obra més profunditat. Confessa que li agrada perdre’s quan pinta i perd la noció del temps: les hores passen ràpidament. La pintura de Gisela és de caràcter figuratiu, però sense arribar a definir del tot les formes, de manera que persisteix la frescor de la primera impressió visual.
El dimarts 5 de juny inaugurarà l’exposició a la Farga Beethoven i a partir del 9 de juliol a Farga Diagonal, on estarà fins a mitjans de setembre.

Sopar benèfic amb Karuna

El 5 de juny, després de la inauguració de l’exposició de Gisela Rovira, hi haurà a Farga Beethoven un sopar benèfic per recollir fons per Karuna, una ONG que es dedica a ajudar a dones del Nepal. L’ONG la fa fundar Edu Borés l’any 2004, quan feia una feina amb hospitals a la Índia. Volia crear un model d’organització que fos sostenible, amb el mínim d’infraestructures i administració possible i que en part fos capaç de finançar-se ell mateix.

Publicitat

L’objectiu de Karuna (que en nepalí vol dir “la que té cura”) és ajudar al nombre més gran possible de dones a incorporant-se al centre perquè se sentin útils. Per a això els ofereixen un treball digne a partir de criteris de comerç just (contracte, segur mèdics, horaris) en el qual poden produir artesanies per ser venudes a Europa.

Karuna Social Programme
[email protected]
http://www.karunasocial.org/

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.