Les marines de Gisela Rovira

0
Pintura de Gisela Rovira

Arts i lletres

Jesús Mestre Campi

Des de principis de juny i al llarg de l’estiu, Farga Beethoven i Farga Diagonal exposaran les marines i paisatges de Gisela Rovira, una pintura refrescant per a uns mesos càlids. Gisela va néixer a Vilafranca del Penedès i viu a Sitges, a prop del mar que tant li agrada. Sempre ha gaudit amb el dibuix i la pintura. Ha seguit una formació a l’Escola Massana de Barcelona i amb diversos pintors, però considera que la seva formació ha estat bàsicament autodidacta.

L’altra passió de Gisela era la cuina, a la que s’hi dedica professionalment; especialitzada sobretot en les postres. Pensa que pocs restaurants del país tenen la cura que cal per a aquesta part dels menjars, important per acabar bé un bon àpat i on es pot jugar molt amb la imaginació i els sentits.

Port de Sitges. Pintura de Gisela Rovira

Fa més de trenta anys que pinta, que hi dedica moltes hores a la setmana, però quan fa un any va rebre la proposta de Farga per exposar, s’hi ha dedicat amb més intensitat i dedicació. La pintura de Gisela Rovira busca les qualitats de la llum a partir de paisatges de marines o de vinyes dels Penedès. Li agrada molt la natura i una pintura seva sol començar durant una passejada o una excursió, quan capta un paisatge i una llum que l’atreu. En aquest moment ja veu el futur quadre. Aleshores fa fotografies d’aquell moment especial i aquestes li serveixen de guia per a després, en la calma de l’estudi, plantejar el quadre definitiu. Treballa primer amb pintura acrílica, que li agrada perquè és de bon tractar i s’asseca de pressa, i sempre només a partir de quatre colors bàsics, dels quals van sortint tots els altres. Al final hi posa una capa d’oli per donar a l’obra més profunditat. Confessa que li agrada perdre’s quan pinta i perd la noció del temps: les hores passen ràpidament. La pintura de Gisela és de caràcter figuratiu, però sense arribar a definir del tot les formes, de manera que persisteix la frescor de la primera impressió visual.
El dimarts 5 de juny inaugurarà l’exposició a la Farga Beethoven i a partir del 9 de juliol a Farga Diagonal, on estarà fins a mitjans de setembre.

Sopar benèfic amb Karuna

El 5 de juny, després de la inauguració de l’exposició de Gisela Rovira, hi haurà a Farga Beethoven un sopar benèfic per recollir fons per Karuna, una ONG que es dedica a ajudar a dones del Nepal. L’ONG la fa fundar Edu Borés l’any 2004, quan feia una feina amb hospitals a la Índia. Volia crear un model d’organització que fos sostenible, amb el mínim d’infraestructures i administració possible i que en part fos capaç de finançar-se ell mateix.

L’objectiu de Karuna (que en nepalí vol dir “la que té cura”) és ajudar al nombre més gran possible de dones a incorporant-se al centre perquè se sentin útils. Per a això els ofereixen un treball digne a partir de criteris de comerç just (contracte, segur mèdics, horaris) en el qual poden produir artesanies per ser venudes a Europa.

Karuna Social Programme
[email protected]
http://www.karunasocial.org/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.