22.5 C
Sant Gervasi
| Diumenge 19 de setembre de 2021 |
Publicitat

Les obres de pacificació de l’entorn del Mercat de les Tres Torres començaran aquest setembre

Es farà una plataforma única al carrer de les Escoles Pies entre Carrencà i Vergós, i el projecte costarà 320.000 euros

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Ja hi ha data per a una històrica reclamació per part del veïnat de les Tres Torres: les obres de pacificació de l’entorn del Mercat començaran el mes de setembre. Ho ha anunciat el Govern municipal la tarda d’aquest dimarts al Consell de Barri de les Tres Torres, que s’ha celebrat un cop més de forma telemàtica a causa de la covid-19.

Actualment el projecte executiu es troba en fase de redacció, i la previsió és que un cop comencin les obres el mes de setembre, s’allarguin uns cinc mesos. El cost previst de l’actuació és de 320.000 euros, que han estat inclosos en el pressupost municipal gràcies a l’acord entre ERC i el Govern municipal.

L’actuació se centrarà en el carrer de les Escoles Pies, en el tram entre Vergós i Carrencà, on es farà una plataforma única amb pavimentació de llambordes. Els vehicles podran seguir circulant per aquesta zona, però es trobaran amb senyals de gual i de velocitat a cada encreuament d’accés a la plataforma, que tindrà dues parts diferenciades. Per una banda hi haurà la part central però també es diferenciaran -amb dos tipus de llambordes diferents- dues voreres destinades exclusivament al veïnat, una d’uns 4 metres i una altra de 3,30. Actualment l’amplada de les voreres d’aquest carrer és de 2,36 metres a una banda i d’1,4 a l’altra.

Estat actual de la la cruïlla Escoles Pies – Vergós © Juanjo Compairé

L’actuació també contempla la renovació de l’enllumenat de la zona amb tecnologia led, i s’incorporaran elements de jardineria per evitar també que els vehicles facin un mal ús de la zona. Al mateix temps, les zones d’estacionament blava i verda d’aquest tram seran eliminades i es traslladaran a un altre emplaçament del carrer Escoles Pies i de Vergós. Les zones de càrrega i descàrrega també seran desplaçades, i la zona reservada per la càrrega i descàrrega dels paradistes del mercat es desplaçaran al carrer de Milanesat, i davant del mercat s’habilitaran més espais per aparcament de motos.

El president de l’Associació de Veïns, Lluís Tusell, ha intervingut per destacar que en un futur seria molt positiu avançar també en la pacificació del carrer Carrencà, i un altre veí ha demanat que la plataforma única es desenvolupi també al carrer dels Vergós. A tot plegat el regidor del districte, Albert Batlle, ha contestat que és la intenció en un futur però que dependrà de les dotacions pressupostàries. 

Escola bressol

En el mateix Consell de Barri el Govern municipal ha explicat que s’està estudiant la redacció d’un projecte executiu per fer una escola bressol -al barri de les Tres Torres no n’hi ha cap- al solar de Dalmases 63, i que la intenció és que acabat el mandat, el projecte estigui elaborat. Així mateix el Consistori també vol fer la redacció del projecte executiu pel soterrament de línies elèctriques en diversos carrers del barri. Ara bé, la redacció d’aquests projectes executius no suposa que els projectes es tirin endavant, ja que, de moment, no hi ha calendari ni pressupost per fer-ho.

Problemes en la participació

Un cop acabat el Consell de Barri, l’Associació de Veïns de les Tres Torres ha criticat que diversos veïns no han pogut intervenir perquè la plataforma per fer-ho, Decidim, ha fallat.

https://twitter.com/mjsmora/status/1387099480630206464?s=20

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.