Escoles del barri
El jardí
Entrevistem a l’Inma i l’Arantxa Feliu, de Peggy.
Quan s’estableix Peggy Escola infantil a Sant Gervasi?
El 1976. Però jo l’agafo en traspàs de l’escola l’any 1981. En aquests inicis comencem dues educadores, la cuinera i jo mateixa.
Quina és la teva trajectòria professional? Què et porta a dedicar-te a l’educació infantil?
Jo sóc mestra, estava treballant a una escola, era molt jove, i la il·lusió va ser el principal motiu que em va dur a iniciar aquest projecte. Se’m va presentar aquesta oportunitat i la vaig aprofitar amb moltes ganes.
Vas fer una anàlisi del barri de Sant Gervasi en iniciar el projecte? Estàs contenta d’haver-ho realitzat aquí?
No, no vaig fer cap anàlisi. La il·lusió va ser el principal motiu. Però després de tants anys puc dir que és un bon barri, m’agrada, m’hi sento a gust. Quan jo vaig iniciar el projecte, era ple de gent jove.
Quins són els aspectes fonamentals a treballar en el període que va de 4 mesos a 2 anys?
En primer lloc treballem molt tota la vessant emocional, ja que per a nosaltres és prioritari per a començar a treballar els altres aspectes, que mitjançant els sentits i oferint oportunitats d’experimentar i aconseguim estimular, provocar i generar l’interès per aprendre. Crear i créixer, créixer i conèixer, conèixer i crear…
Per tant les eines bàsiques del programa d’estimulació serien…
Cada nen neix amb diverses intel·ligències, unes més desenvolupades que d’altres. Conèixer i acceptar que no tots els nens aprenen de la mateixa manera ni al mateix temps és bàsic per a una educació de qualitat i a partir de les seves possibilitats facilitem el desenvolupament màxim d’aquestes.
Al web he vist que feu tallers, entre els quals idiomes, anglès i xinès.
Correcte. Li donem molta importància a la interiorització de l’idioma, assolir un idioma, no aprendre un idioma….
L’alimentació és un aspecte que preocupa molt als pares i mares en aquestes edats. Com es treballa al Peggy?
A mi també! Compro el mateix que compro per casa meva. La fruita i la verdura a uns pagesos del Mercat Galvany, la carn i el pollastre a una carnisseria del barri, el peix a un majorista de molta qualitat…, prioritzem un menú amb molta verdura, fruita, planxa, forn, i evitem fregits. Ens adaptem a les particularitats que sorgeixen, celíacs, intoleràncies, etc.
Quins perfils professionals teniu a l’escola?
Tenim un equip de fa temps amb experiència, il·lusió i innovació
Escola Infantil Peggy
Marc Aureli, 18-20
08006 Barcelona
Tel: 932 011 350
info@escolainfantilpeggy.com
www.escolainfantilpeggy.com