23.3 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de juny de 2022 |
Publicitat

Memòries del Districte

Publicitat

Notícies del barri

Jesús Mestre Campi

El dia 28 de febrer es va presentar a Vil·la Urània el llibre Memòries del Districte. Sarrià – Sant Gervasi, publicada per Aigües de Barcelona. Aquest volum és el darrer d’una col·lecció que dedica llibres a cada un dels deu districtes de la ciutat, fets a partir de “les memòries dels seus ciutadans”. La productora i directora de cinema Isona Passola, veïna de Sarrià, i el metge i activista Jordi Garcia, veí de Vallvidrera, van ser els encarregats de presentar el del nostre districte.

El llibre s’obra amb un pròleg d’Ignacio Escudero, director d’Aigües de Barcelona, i un text de Passola que deixen pas a una breu síntesi històrica del districte. Hi ha una frase que fa reflexionar: “El districte de Sarrià-Sant Gervasi no es va lliurar de la febre constructora dels anys del desarrollismo, tot i que els efectes no van ser, ni de bon tros, tan dramàtics com a altres barris de la ciutat”. Les comparacions sempre són complicades però, per exemple, a Nou Barris o al Besòs qui va perdre va ser el medi ambient, ja que aquests territoris eren sobretot descampats; això si, es va perdre l’oportunitat de fer-ho millor, de fer un urbanisme de qualitat cosa que, en part, s’ha resolt amb costoses intervencions durant la democràcia; però a Sarrià i Sant Gervasi l’urbanisme especulatiu va arrasar un valuós patrimoni arquitectònic, històric i cultural que és impossible de recuperar.

Publicitat

El llibre segueix amb la part més substantiva, la de les memòries, on entorn d’un centenar de veïns i veïnes donen les seves opinions sobre temàtiques del districte, formant un calidoscopi en el qual van apareixent la majoria dels projectes, problemes i realitat del territori.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.