21.2 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

Mentre els barris competim, el capitoli de Sant Jaume somriu creient que potencia la participació

Opinió de Joan Pujol sobre els Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Barcelona

Publicitat

El Racó del Veïnat

Joan Pujol

Joan PujolAra que comença la votació dels Pressupostos Participatius als districtes de Barcelona, sigueu benvinguts i benvingudes als “Jocs de la Fam 2021”. Que comenci la partida! Les veïnes de Sarrià-Sant Gervasi i dels barris de muntanya poden escollir d’entre 16 projectes de fins a un total de 2.200.000 euros. Que guanyi el millor!

Trobem projectes relacionats amb la pacificació de carrers, millores d’accessibilitat, xarxa de carrils bici, millores d’entorns d’escoles concretes, urbanització de carrers, millores d’equipaments, renovació de parcs… La majoria són bolets més o menys interessants relacionats amb espais molt concrets del districte, amb una població diana específica i sense un projecte que els interrelacioni. Això fa que dins del procés competeixin projectes tan diferents com la urbanització d’un carrer de terra a la plaça del Pi de Vallvidrera contra la semaforització de la cruïlla del carrer Tuset amb travessera de Gràcia. 

Publicitat

Tal com està muntat el procés, la gent que es mobilitzi serà aquella interpel·lada directament amb el projecte que vota. Per això, ens trobarem competint la gent de la muntanya contra les veïnes de Galvany únicament perquè nosaltres tenim unes prioritats i elles unes altres. Sense debat ni explicació. Qui aconsegueixi més amics, tindrà més vots. Sense prioritzar ni reflexionar.

Els que venien a portar la democràcia a les places han acabat competint per Internet en una espècie de concurs de likes a Instagram.

Publicitat

I mentre els barris competim, el capitoli de Sant Jaume somriu creient que potencia la participació quan l’únic que fa és que el veïnat pidoli per necessitats relacionades amb l’emergència climàtica, la pacificació o la protecció del patrimoni. Que senzillament són una obligació.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.