Publicitat

Pares d’alumnes de l’Escola Italiana demanen acabar amb la “psicosi” del coronavirus

Lamenten que Can Caralleu i el Centre Parroquial hagin pres mesures restrictives que afecten els seus fills

spot_img

Publicat el 26.2.2020 13:30

Societat

Carme Rocamora / Sergi Alemany

Des que dissabte passat es va conèixer l’arribada del coronavirus a Itàlia, provocant d’entrada la mort d’un home de 78 anys i d’una dona de 75, l’Escola Italiana ubicada a Sarrià, va decidir enviar ipso facto una circular a les famílies demanant que es quedessin a casa els alumnes i el personal que durant la “setmana blanca” festiva, uns dies abans, havien viatjat a les zones afectades pel brot, Llombardia i el Vèneto.

Publicitat

Dilluns, la mesura va provocar que gairebé la meitat dels alumnes de primària i secundària no anessin a classe, en una centre de 400 estudiants com és la Scuola Elementare Italiana. Des de l’escola ho atribueixen a la “prevenció” i apunten que els alumnes estan tornant progressivament a les aules.

Publicitat

Pel que fa a la línia de parvulari, només 20 dels 100 alumnes de la Scuola dell’Infanzia Maria Montessori, no van anar dilluns a classe. També hi ha alguna família que ha optat per posar en quarentena els seus fills, una decisió “respectada” per l’Istituto Italiano Statale Comprensivo di Barcelona, que engloba els dos centres.

Polèmica en l’accés a Can Caralleu i al Centre Parroquial

El mateix dilluns, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar El Jardí, el centre esportiu de Can Caralleu, gestionat per la fundació Clubs Claror i amb la concessió del servei esportiu municipal, va impedir l’entrada a la piscina a alumnes de quatre anys del parvulari de l’Escola Italiana, per “no poder assegurar que els nens estaven lliures de coronavirus.” El Jardí s’ha posat en contacte amb Clubs Claror, que no vol fer declaracions i remet a l’Institut Barcelona Esports, de qui depèn. L’Institut Barcelona Esports ha emès un comunicat en què reconeix que es va prendre una decisió amb un “excés de prevenció i zel” donat que no existeix cap instrucció normativa al respecte, per part de les autoritats sanitàries.

Des de la línia de parvulari de l’escola, apunten a El Jardí que el fet és “anecdòtic” i fruit d’una “combinació de por i ignorància” de la persona que va prendre la decisió, i donen l’episodi per tancat, acceptant les disculpes de Can Caralleu, així com del regidor d’Esports de l’Ajuntament, David Escudé. A més, asseguren que els nens -molts d’ells defensen que ni tan sols havien viatjat a Itàlia- no van arribar a plorar en cap moment, sinó que les monitores es van limitar a fer-los pujar de nou a l’autocar, i tres hores després, a la una del migdia, els pares van conèixer la notícia.

“Quan la persona de Can Caralleu va veure que havien entrat els nostres alumnes de P5 i quedaven els de P4, es va fer un embolic i no ho va saber resoldre del tot bé”, apunten des de l’escola, que destaquen que fa 25 anys que utilitzen les instal·lacions i n’estan “molt contents”, començant per la persona que els va qüestionar l’accés, que expliquen que és la mateixa amb qui tenen el tracte diàriament.

El Centre Parroquial de Sarrià, segons La Vanguardia, també hauria demanat aquest dimarts a pares d’alumnes de l’Escola Italiana no portar els seus fills a la catequesi, com a “mesura de prevenció.” Des de l’Escola Italiana expliquen a El Jardí que existeix un grup de pares i mares catequistes de l’escola, a qui el Centre Parroquial de Sarrià cedeix uns locals.

Queixes dels pares dels alumnes

El Jardí s’ha posat en contacte amb alguns pares i mares afectats per la mesura, que critiquen que només es prenguin mesures amb la gent que té contacte amb l’Escola Italiana quan “diàriament venen molts italians a Barcelona i al revés.” La comunitat italiana és la més nombrosa a la ciutat, i també a Sarrià. “El problema és la psicosi de la gent, és una grip nova i com la grip, s’expandeix”, apunta una mare del centre.

Des de l’enviament de la primera circular de l’Escola Italiana relacionada amb el brot del coronavirus, el dissabte 22 de febrer, el seu director Carlo Prandini, d’acord amb el Ministeri i el cònsol d’Itàlia a Barcelona, ha enviat cada dia una nova comunicació als pares. L’última, aquest dimarts, amb un seguit de mesures preventives generals contra la propagació del virus.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf

El Jardí 114, febrer 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/03/ElJardi114_Febrer25_0402.pdf

El Jardi 113, gener de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/02/El_Jardi_113_gener2025.pdf

El Jardí 112, desembre de 2024

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/01/ElJardi_112_desembre2024_v2.pdf Descarrega
spot_img

El teixit social i cultural de Sarrià es mobilitza per Can Raventós

Amb una cercavila festiva, el veïnat insisteix a l'Ajuntament que ha d'aconseguir la permuta total perquè la finca esdevingui un refugi climàtic i casa de cultura popular

L’AV Bonanova celebra el 50è aniversari amb un concert

L'Orquestra Simfònica Vozes amenitzarà la celebració de la plataforma veïnal, que enguany també serà reconeguda amb la Medalla d'Honor de Barcelona

Com afronta Barcelona la protecció del litoral davant del canvi global?

Els canvis al litoral de Barcelona, que han permès un major ús per part dels ciutadans i han millorat la biodiversitat, també han fet la costa urbanitzada més vulnerable

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]