Diumenge 23, juny 2024
18.4 C
Sant Gervasi
18.4 C
Sarrià
Publicitat

El patrimoni dels set regidors de Sarrià-Sant Gervasi a l’Ajuntament de Barcelona

Gonzalo de Oro-Pulido (Vox) i Xavier Trias (Junts) són els que tenen més propietats; Assumpció Laïlla (Junts) i Jordi Martí Grau (BComú), els més austers

Publicitat

Política

Dani Silva

El nou hemicicle sorgit de les urnes el passat 28-M va dibuixar un nou escenari polític on Junts és la força més representada a l’Ajuntament de Barcelona amb 11 regidors, seguida del PSC-Units amb 10, BComú amb 9, ERC amb 5, el PP 4 i la ultradreta de Vox va entrar per primer cop amb dos regidors. Entre tots aquests, hi ha set veïns de Sarrià-Sant Gervasi: Xavier Trias, Jordi Martí Galbis i Assumpció Laïlla (Junts), Albert Batlle (PSC-Units), Jordi Martí Grau (BComú), Ernest Maragall (ERC) i Gonzalo de Oro-Pulido (Vox). En un principi també hi figurava Ester Capella (ERC), però a última hora va ser escollida nova consellera de Territori, en detriment de Juli Fernàndez. L’acceptació de l’acta de regidor comporta la declaració pública de béns i drets patrimonials i d’activitats, l’anomenat registres d’interessos.

Recollim les dades dels regidors que són veïns del districte:

Gonzalo de Oro-Pulido, Vox. (Madrid, 1952)

L’ultradretà lidera desmarcat la llista, tant en béns immobles com en mobles. Per una banda, posseeix 10 béns immobles, que es desgranen en cinc pisos i dues places de pàrquing en propietat a Barcelona, un adossat al Vendrell i dos béns rústics – aquells que no estan en sól edificable – a Ciempozuelos, Madrid. Precisament el lloc on va néixer, en aquesta localitat hi ha un carrer a nom del seu avi, el capità franquista Antonio de Oro Pulido, un militar que va ser l’encarregat d’administrar el territori ocupat pels espanyols al Sàhara. Per altra banda, en referència als béns mobles, el regidor de Vox té dos vehicles, un Seat Tarraco adquirit l’any 2021 i d’aquest any, una moto KYMKO Superdink. En l’àmbit financer, compta amb el 10% del capital social d’una consultoria d’assessorament financer i té més de 4.500 participacions repartides en tres empreses hostaleres diferents, a més de 755.000 euros en diferents comptes i un pla de pensions amb 54.000 euros.

Xavier Trias, Junts. (Barcelona, 1946)

L’alcaldable de Junts és el segon de la llista, per darrere de de Oro-Pulido, en declaració de béns immobles, dels quals en té sis i, només dos, dues participacions del 8,33% en dos locals, es troben a la capital a catalana. Trias té un apartament, un pàrquing i un traster lliure de càrregues a Naut Aran des del 1976, a més d’un habitatge a Es Mercadal, municipi de Menorca, amb el 50% de la titularitat des del 2002, del qual encara paga hipoteca. Quant a béns mobles, l’exalcalde condueix un Audi A3 matriculat d’aquest mateix 2023 i té accions al Banc Santander. En el moment de fer la declaració, a 14 de juny, tenia menys de 2.300 euros al banc. Metge pediatre de professió, el batlle de la ciutat entre 2011 i 2015 gaudeix d’una pensió de 2.648,7 € mensuals, una mica més de 48.000 € anuals.

Xavier Trias en la presentació de la candidatura © Junts

Albert Batlle, PSC-Units (Barcelona, 1953)

El nou regidor de Ciutat Vella té un pis en propietat a Barcelona adquirit l’any 1985 amb hipoteca pagada i un pis i un aparcament en propietat a Llessui, localitat del municipi de Sort, des de l’any 1989. El també tinent d’alcalde i veí de Galvany condueix un SEAT Tarraco de l’any 2020 i té 130.000 euros al compte bancari. A més, Batlle és beneficiari d’una pensió de viudetat de 1.380 euros mensuals. En el seu càrrec de tinent d’alcalde de l’Àrea de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, percep una retribució bruta anual de 98.000 euros.

Albert Batlle © Ajuntament de BCN

Ernest Maragall, ERC (Barcelona, 1943)

L’alcaldable d’ERC posseeix la meitat de la titularitat de dos pisos, un a Barcelona i l’altre a Sant Vicenç de Montalt, comprats el 2006 i 2007. Pel que fa a béns mobles, el veí de Sant Gervasi té prop de 41.000 en un pla de pensions a CaixaBank, i el 50% de dos comptes corrents que pugen fins a un total de més 32.000 euros. També té dipositats 26.000 en un fons d’inversió a CaixaBank. El candidat més votat a les eleccions del 2019 ha compaginat aquesta darrera legislatura la regidoria a l’Ajuntament de Barcelona, per la qual ha percebut una retribució bruta anual de 92.600 euros, juntament amb una pensió del Parlament Europeu, per haver estat eurodiputat, que se situa en una retribució bruta anual de 9.741 euros: l’equivalent a 812 euros nets mensuals.

Ernest Maragall © ERC

Jordi Martí Galbis, Junts (Barcelona, 1961)

El número tres de la llista per Junts el 28-M té cinc béns immobles registrats, dels quals en destaquen un pis amb titularitat compartida a Sant Cugat del Vallès lliure de càrregues des de l’any 1995 i dos habitatges heretats, una casa a Sabadell el 2004 i un pis a Barcelona l’any 2018, del qual té la nua propietat; és a dir, posseeix la titularitat del bé, però la possessió i el gaudi està en mans d’un tercer, que exerceix el que es coneix com a dret d’usdefruit. El veí del Putxet també té en aquest règim una nau industrial a Sant Quirze del Vallès i una tomba a titularitat compartida a Sabadell. Condueix un Peugeot 2008 matriculat l’any 2017 i té una participació de 2.000 euros de deute públic i 15.000 títols del Banc Sabadell. Al banc, té 10.000 euros i cobra 3.800 euros mensuals pel seu càrrec de regidor a l’Ajuntament.

Jordi Martí Galbis al faristol © Trias per Barcelona

Assumpció Laïlla, Junts (Barcelona, 1975)

La regidora de Junts no té cap bé immoble al seu nom. De béns mobles, té en propietat un Toyota rav4 Hybrid de l’any 2021 i un pla de pensions amb 18.000 euros. L’exdiputada d’ERC i Junts pel Sí i actual portaveu política de Demòcrates té un saldo al compte corrent que ascendeix fins prop de 50.000 euros repartits en diferents comptes. Laïlla cobra 4.260 euros per ser diputada al Parlament i ho complementa amb la feina de professora associada al Màster Universitari en Gestió Sanitària de la UIC. Ara, també passarà a ingressar el sou de regidora.

Assumpció Laïlla © Junts

Jordi Martí Grau, BComú (Barcelona, 1965)

El regidor de Barcelona en Comú és el més auster de tots els seus homòlegs, tant en béns immobles com en mobles. Té, des del 2005, el 50% de la propietat d’una casa rural a Maià de Montcal, un poble de 400 habitants de la Garrotxa, i en règim hipotecari i no té cap bé moble al seu nom, més enllà de dos comptes on és el beneficiari al 50% i que sumen en total 12.800 euros.

Jordi Martí Grau © Geran Lascorz Massanet

 

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar