5.9 C
Sant Gervasi
| Dimarts 18 de gener de 2022 |
Publicitat

Per què els nens s’adapten millor que els adults al confinament?

El secret resideix en tornar a ser nens, on la creativitat ens ajuda a volar

Publicitat
Publicitat

El Racó del Veïnat

Anna Rodríguez Camón

Els pediatres afirmen que els nens tenen molta plasticitat cerebral; són cervells en evolució, tot i que depèn de l’edat. Però podríem dir que s’adapten millor a les situacions adverses.

En part, aquesta gran capacitat d’adaptació la tenen perquè no es projecten en un futur molt llunyà, ells viuen en l’aquí i l’ara: ‘Carpe Diem’ com deien a la pel·lícula El Club de los poetas muertos. Fan el que en diem “mindfulness”, però no un “mindfulness” de manual, sinó innat, sense ser-ne conscients. La seva màxima preocupació és el joc i la diversió, i això és el que els hi toca viure ara.

Publicitat

Els adults en canvi pensem: Sóc amb tu, però penso en el que faré després. T’escolto, però mentrestant construeixo la meva resposta immediata. Em pesa molt la presó del temps i de l’espai, per tant, busco sortides i escapatòries, però quan fujo del present, caic en mans de l’ansietat i de la por. Si ho pensem bé, cada cop que sentim por o ansietat és perquè ens anticipem o projectem en un futur no gaire llunyà.

Tal com diu la psicòloga Laura Servós Fornsen moments de crisi, s’hauria de deixar d’intentar controlar un problema, i més si no depèn de nosaltres. Intentar no buscar la solució, perquè potser en el mateix problema hi trobem la solució. Trobar una manera més o menys còmoda d’estar en la incomoditat. Ningú va dir que fos fàcil  però s’ha d’explorar dins de la nostra lògica no ordinària, per a transformar la contradicció en adaptació. D’alguna manera, ser una altra vegada nens, escollir una explicació encara que sigui falsa, però que la convertim en verdadera i això, alhora, ens doni tranquil·litat i ens ajudi a adaptar-nos”.

Publicitat

El secret resideix en tornar a ser nens, on la creativitat ens ajuda a volar. On el món de contes, fades i màgia, ens ajuda a somiar, i ens rescata de situacions difícils on no volem estar.

Tant de bo tots poguéssim tornar a ser nens.

Publicitat
Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.