29 C
Sant Gervasi
| Diumenge 14 d'agost de 2022 |
Publicitat

Què s’ha de fer amb Balmes?

Publicitat

El Racó dels Veïns

En els últims consells de barri, tant el de la Bonanova, com del Putxet i Farró i sobretot del Galvany, el tema de la remodelació del carrer Balmes va quedar clar que era una prioritat dels veïns. A la redacció de El jardí de Sant Gervasi també ens ha arribat aquest correu:

Àngels López Camps

‘Voldria saber si durant aquesta legislatura està previst que remodelin el carrer de Balmes des de la plaça Joaquim Folgueres fins a la Plaça Molina. És el tros que falta per tenir unes voreres com la resta del carrer fins a la Gran Via. Les actuals són molt estretes i a més hi ha els contenidors d’escombraries i moltes motos aparcades. Passejar-hi amb una persona gran agafada del braç (com és el meu cas i no és l’únic) és realment impossible. Faig una súplica al regidor del districte que vingui a comprovar-ho ell mateix’.

Publicitat

El jardí, doncs, va preguntar a Daniel Mòdol, el nou regidor del districte, sobre el tema, i la resposta de regidoria és la següent:

‘El dia 21 de juny al Districte es va fer una reunió participativa sobre la reforma del carrer Balmes, oberta a veïns i veïnes amb participació del regidor Daniel Mòdol, els consellers del govern municipal i tècnics d’urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Publicitat

Durant la reunió, en la qual es fa ser un repàs històric dels projectes del carrer Balmes i dels trams ja remodelats (a l’Eixample), es va debatre sobre quins haurien de ser les característiques d’una intervenció en el tram entre plaça Molina i plaça Joaquim Folguera i sobre la proposta que, en mandats anteriors, ja s’havia treballat amb veïns i veïnes.

Més informació sobre la previsió
de remodelar el carrer Balmes:
s’arreglarà?

Així, en concordança amb la demanda de la majoria de veïns i veïnes, es va concloure de començar a  treballar en el projecte de l’ampliació de les voreres en aquest tram i la reducció a 4 carrils de circulació. Unes voreres que hauran de contemplar la implantació d’arbrat i la millora de l’accessibilitat i seguretat dels vianants. Es va informar també sobre quins serien els calendaris necessaris des de l’encàrrec de la redacció de l’avantprojecte, fins a l’inici de les obres, uns 15 mesos i de les obres, 12 mesos, i, d’acord amb això, el Districte es va comprometre a realitzar una nova reunió quan la redacció de l’avantprojecte estigués en marxa, per treballar sobre aquest.

La reforma del carrer Balmes, entre plaça Molina i plaça Joaquim Folguera, podria iniciar-se doncs, d’acord amb aquest calendari, durant aquest mandat municipal. Mentre, el govern del Districte, continuarà treballant sobre la possibilitat d’actuacions immediates concretes (semàfors, motos a la vorera…) que puguin millorar la qualitat de l’ús de l’espai públic en aquest carrer’.

Segons altres assistents a la reunió, se’ns diu que es va especificar l’amplada de les voreres, d’entre 4,5 i 4,75 metres, i que dels quatre carrils de circulació dos seran pel bus (un de pujada i un de baixada). Encara no s’ha decidit quin sentit tindran els dos carrils per vehicles (els dos de baixada, els dos de pujada, o un de cada sentit).

Septimània

El dimarts 28 de juliol es va fer una sessió informativa a l’escola Poeta Foix sobre les obres de remodelació del tram del carrer de Septimània entre la plaça de Sant Joaquim i la Ronda del Mig, i el tram del carrer Berna sota la ronda, on hi haurà una zona d’aparcament de motocicletes. Se seguirà el mateix plantejament que el tram entre el carrer Saragossa i la plaça, plataforma única amb una part amb arbrat, alguns bancs i papereres, a la vorera de muntanya. La previsió és començar les obres aquesta tardor i acabar-les el mes d’abril de 2017.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.