20.3 C
Sant Gervasi
| Dimarts 17 de maig de 2022 |
Publicitat

Record de Felip Bertran i Güell

Publicitat

Notícies del barri

Juan Pablo Torrents-Faura

Felip Bertran i Güell, a la terrassa de can Bertran, a la falda del Putxet.
Fotografies cedides per la família Bertran

Al 1965, a l’edat de 64 anys, moria a la seva residència del bosc privat de Bertran, al barri del Putxet, en Felip Bertran i Güell.

Fill de Josep Bertran i Musitu i de Maria-Cristina Güell, Bertran i Güell fou un important industrial català i, poc abans de la Guerra Civil, fou nomenat conseller de Sanitat i Assistència Social de la Generalitat de Catalunya durant un brevíssim període, a principis del 1936. Posteriorment, fou president de la societat Asland (de ciments) i de Maquitrans (de transports) i presidí la Germandat de Santa Maria de Poblet, impulsant la reconstrucció del monestir.

Publicitat

Casat amb Joaquima de Caralt i Mas i pare de sis fills, va idear, junt amb altres empresaris catalans, la construcció dels habitatges de l’anomenat ‘barri del congrés de Barcelona’, amb motiu de l’Any Eucarístic celebrat a Barcelona el 1952 i també ajudà a construir, juntament amb altres famílies del barri com els Rosal i els Faura, l’església dels franciscans conventuals del carrer Bertran número 14 durant la dècada dels anys cinquanta.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

  1. Un parell de cosetes més que va fer el senyor Bertan i Guell:
    També va publicar “Preparación y desarrollo del Alzamiento nacional” (1938) y “Rutas de la Victoria” (1939), dos llibres on explicava com es va crear el cop d’estat contra la República, i com hi va col.laborar. El 18 de juliol marxà de Barcelona per lluitar a la guerra civil en el bàndol franquista, a l’Arma de Ingenieros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.