Dimarts 10, setembre 2024
25.3 C
Sant Gervasi
25.3 C
Sarrià
Publicitat

Sarrià-Sant Gervasi, el segon districte amb menys discriminacions registrades l’any 2020

Predominen les discriminacions per idees polítiques, per la llengua que es parla i pel fet de ser dona

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 29.6.2021 20:24

Societat

Carme Rocamora

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha estat el segon de la ciutat -per darrere de les Corts- que ha registrat menys casos de discriminació segons les dades recollides per l’Observatori de les Discriminacions de Barcelona. Així, l’any 2020 es van registrar 10 fets discriminatoris a Sarrià-Sant Gervasi, dos menys que l’any 2019.

Publicitat
Gràfic de les discriminacions per districtes © Observatori de les Discriminacions

El districte on més discriminacions s’han detectat és l’Eixample, amb 58 casos, seguit de molt a prop per Ciutat Vella, amb 56, seguits per Sants-Montjuïc (30) i Sant Martí (26). El que menys és Les Corts amb 8 casos, seguit per Sarrià-Sant Gervasi amb 10.

Publicitat

Pel que fa als motius de discriminació a Sarrià-Sant Gervasi, la majoria van ser per idees polítiques (7,7%), seguit de la llengua que es parla (7,5%), i en tercer lloc pel fet de ser dona (6,7%).

Motius de les discriminacions per districtes © Observatori de les Discriminacions

Sobre el lloc on s’han produït, les discriminacions en transports públics han estat especialment rellevants a Horta-Guinardó i Sant Martí, mentre que les que han tingut lloc a una discoteca (s’entén que durant els mesos previs a la pandèmia) predominen a Sarrià-Sant Gervasi i a les Corts.

L’informe de l’Observatori s’ha presentat aquest dimarts i ha estat realitzat per l’Ajuntament de Barcelona i entitats que treballen en defensa de drets, fent un recull quantitatiu i qualitatiu de les discriminacions ocorregudes a la ciutat. En total, durant l’any passat van recollir-se fins a 436 situacions de discriminació a la ciutat, una xifra que no il·lustra la totalitat de casos, ja que la infradenúncia persisteix com una problemàtica que invisibilitza moltes agressions a la ciutat. En qualsevol cas, la xifra de 436 casos significa un augment del 6% de les situacions recollides per l’Observatori respecte el 2019, un increment que s’explica també per l’augment del nombre d’entitats que hi participen, que han passat de 18 a 22.

Presentació de l’informe de l’Observatori a l’Ajuntament de Barcelona

Per discriminació s’entén qualsevol distinció, exclusió, restricció o preferència que es basa en qualsevol motiu irrellevant per al tema en qüestió, ja sigui la cultura, l’origen ètnic, l’orientació sexuals, el gènere o altres característiques. D’aquestes, el racisme i la xenofòbia són un any més en el conjunt de la ciutat els motius principals, amb un 34% dels casos, seguit de la LGTBI-fòbia, amb un 24% del total. En tots dos àmbits les proporcions es mantenen respecte l’any anterior. En menor mesura, els motius de discriminació que segueixen són la discapacitat (11%), la llengua (10%), la religió (7%), la salut (6%), el gènere, la ideologia i l’edat.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.