23.4 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Sarrià-Sant Gervasi registra 12 casos de queixa per discriminació l’últim any

Més de la meitat del total de queixes (411) per discriminació a la ciutat ho són per racisme i LGTBI-fòbia, mente la infradenúncia continua sent un problema

Publicitat

Societat

El Jardí

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha registrat 12 casos de discriminació el 2019, segons l’últim Informe de l’Observatori de les Discriminacions a la ciutat fet entre l’Oficina per la No Discriminació (OND) i 18 entitats de defensa de drets.

Del total de 411 casos de discriminació reportats a la ciutat, més de la meitat ho són per racisme (33%) i LGTBI-fòbia (25%). Aquestes últimes són les que han registrat més agressions físiques. A continuació venen els cases de discriminació per motiu de discapacitat, raó lingüística i motius socioeconòmics o de salut. En total s’han posat 61 denúncies, més d’un 72% d’elles penals.

Publicitat

Segons l’informe, Sarrià-Sant Gervasi es converteix en el sisè districte on més han augmentat els casos per discriminació l’últim any, passant dels 10 el 2018 a 12 el 2019. On més han augmentat les queixes per casos de discriminació ha estat a Ciutat Vella (de 51 casos a 78), Sants-Montjuïc (de 23 a 45) i l’Eixample (de 35 a 47).

Font: Observatori de les Discriminacions

Aquest informe, a més de recopilar i analitzar les dades recollides per les entitats i l’OND, aprofundeix en les problemàtiques, les estratègies per fer-hi front, així com els reptes que encara queden per endavant i algunes recomanacions tant per a les administracions públiques com per a les entitats.

Infografia amb els principals eixos de treball de les diferents entitats © Observatori de les Discriminacions, Inform 2019

La infradenúncia, un obstacle per a la visibilització real de la discriminació

Publicitat

Malgrat els esforços que s’estan duent a terme en el si de la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a Víctimes de Discriminació per millorar la recollida de dades sobre situacions de discriminació a la ciutat, la infradenúncia continua sent una problemàtica que invisibilitza el fenomen de les discriminacions a Barcelona, segons l’informe.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.