24.2 C
Sant Gervasi
| Dilluns 27 de setembre de 2021 |
Publicitat

Sarrià – Sant Gervasi estrena un tercer Punt Verd, ara als Jardins de les Tres Torres

Del Llano: "Son infraestructures de proximitat que un cop s’obren donen molt servei i ràpidament son assimilades pel teixit social”

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Al costat dels Jardins de Les Tres Torres, a la cruïlla entre els carrers Ganduxer i Vila Arrufat, l’Ajuntament de Barcelona ha estrenat aquest dilluns un Punt Verd per donar servei de recollida dels residus domèstics que no es poden llençar als contenidors, especialment adreçat als veïns de les Tres Torres, Galvany i La Bonanova.

El Punt Verd obrirà de dilluns a dissabte, de 8.30 a 14 hores al matí, i de 16 a 19.30 hores a la tarda, en un servei gratuït i exclusiu per veïns particulars. Aquells veïns que facin servir-lo més de 15 cops en un any, obtindran un descompte del 14% de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus, que es paga en la factura de l’aigua.

Els punts verds de barri funcionen com a centres de recepció i classificació dels residus domèstics que no es poden tirar als contenidors convencionals, de manera que, com ha explicat el conseller de BComú Joan Manel del Llano en declaracions als mitjans, permetrà que es tractin els residus convenientment, i que així no vagin a parar als abocadors de forma incontrolada, evitant que s’incinerin: “Es dona una segona vida a tots aquests materials, tractant-los de forma pertinent perquè el medi ambient no es contamini”.

El conseller Joan Manel Del Llano al nou Punt Verd © Sergi Alemany

Del Llano ha detallat que amb aquest, ja son 27 punts verds fixos els que hi ha a tot Barcelona, i el tercer del districte: n’hi ha un al carrer Reis Catòlics de Vallvidrera i un altre al carrer Cardenal Sentmenat de Sarrià. “Ho celebrem, perquè son infraestructures de proximitat que un cop s’obren donen molt servei i ràpidament son assimilades pel teixit social”, ha apuntat el conseller.

Un Punt Verd a la part central del districte

La ubicació d’aquest Punt Verd, que ha costat 331.273 euros, respon al fet que és un punt central del districte, segons Del Llano, que apunta que la intenció és anar eixamplant aquestes infraestructures per tot Barcelona: “Ara mateix s’estan treballant les noves ubicacions.”

L’equipament, que es va acabar de construir a l’octubre però no s’ha posat en marxa fins aquest febrer per tràmits de gestió amb les empreses de llum i aigua, ja ha rebut els primers usuaris durant el dilluns i el dimarts, i Del Llano ha assegurat que dies abans el veïnat ja s’acostava a preguntar quan obriria: “Hi ha una necessitat i una inquietud. Hi ha expectació del veïnat.” Un fet que han constatat els treballadors que s’encarregaran d’atendre a la gent en aquest punt.

Els consellers Joan Manel Del Llano (BComú) i Cèsar Millán (PSC) amb un treballador del nou Punt Verd © Sergi Alemany

També ha destacat que els punts verds tenen un element molt interessant, més enllà del fet en si mateix de tractar correctament els residus: “El veïnat es troba en aquest espai i comenta les seves experiències diàries. És un punt de socialització”, i més encara amb el punt d’intercanvi de llibres que s’ha habilitat. 

Punt d’intercanvi de llibres © Sergi Alemany

A banda dels tres punts verds fixos del districte, dos més donen servei als veïns per la seva proximitat, com són el Punt Verd de Gal·la Placídia i el de l’avinguda Vallcarca. També n’hi ha d’altres que son mòbils:

Què s’hi pot portar?

En aquests punts es poden portar residus reutilitzables com roba, sabates, cartutxos de tinta i tòners; residus reciclables com aparells electrònics, oli de cuina, cables elèctrics o metalls; i residus especials com piles, fluorescents i bombetes, radiografies o bateries.

Què no s’hi pot portar?

Els residus que no s’han de portar als punts verds de barri son els electrodomèstics i mobles voluminosos, residus orgànics, sanitaris, de construcció, restes de poda i jardineria, residus industrials i perillosos, comercials, ni tòxics.

El balanç del punts verds

El Punt Verd de Sarrià, que va ser inaugurat ara fa gairebé un any –el 20 de febrer de 2019- va recollir al llarg de 2019 un total de 37 tones, principalment de roba i calçat (12 tones), petits electrodomèstics (5,6), aparells informàtics i de telecomunicacions (3), olis de cuina (1,8) i ferralla (1,7), amb un total de 9.363 visites. Per la seva banda, el de Vallvidrera va rebre 5.431 visites i va recollir 39 tones.

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.