Dilluns 11, desembre 2023
13.1 C
Sant Gervasi
13 C
Sarrià
Publicitat

Sarrià – Sant Gervasi posa en marxa el full de ruta per a la reactivació econòmica

El Districte, de la mà de Barcelona Activa, vol potenciar el caràcter emprenedor dels barris

Publicat el 10.7.2022 16:00

Contingut promocionat

Sarrià – Sant Gervasi és un dels districtes de la ciutat amb més vitalitat econòmica i destaquen sectors altament qualificats com la salut, l’educació o les finances. De fet, el coneixement i la tecnologia suposen un terç de les activitats del territori, i una cinquena part del total de les activitats intensives en coneixement i tecnologia a Barcelona.

El comerç al detall té un pes relatiu superior al del conjunt de la ciutat i l’índex de recuperació comercial es va recuperant al que hi havia abans de la pandèmia, en part, per l’augment de la compra de proximitat.

Publicitat

Enfortir el teixit empresarial local, promoure l’emprenedoria i fomentar l’ocupació de qualitat dels veïns i veïnes d’acord amb el context socioeconòmic són, entre d’altres, els objectius marcats pel Full de ruta per a la reactivació econòmica de Sarrià Sant Gervasi 2021-2023, on un dels objectius és donar a conèixer l’estratègia de desenvolupament socioeconòmic fins a l’any 2023, a més de visibilitzar els serveis de Barcelona Activa al territori en l’àmbit de la promoció econòmica del districte.

Publicitat

El Full de ruta s’ha elaborat de forma conjunta entre l’equip de govern del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte i Barcelona Activa. Es va presentar al plenari del mes de desembre del 2021, arran de la crisi econòmica i sanitària provocada per la covid-19, i integra un conjunt d’accions concretes que aposten pel desenvolupament econòmic de proximitat i l’enfortiment del teixit econòmic del territori.

Per exemple, es vol potenciar l’economia social i solidària, el comerç i els serveis de proximitat, el consum i l’alimentació sostenibles, l’emprenedoria juvenil i l’empresa, i apostar, també, pel treball de qualitat a través dels serveis i dels recursos ocupacionals.

Cinc línies estratègiques i vuit objectius

Les línies estratègiques del Full de ruta s’articulen a través del Pla d’Actuació del Districte per al 2020-2023 i incorporen dos elements innovadors de caràcter transversal com són l’enfortiment de la visió feminista en tota l’acció municipal i la garantia de la vinculació amb les fites i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Les accions del Full de ruta es concreten en vuit objectius, desglossats en accions concretes amb impacte al territori, que seran avaluats a través de 20 indicadors vinculats als propòsits. Els reptes principals es troben en els àmbits de la promoció econòmica i la competitivitat, l’economia verda i circular, l’Economia Social i solidària amb l’ocupació de qualitat, el comerç i mercats, el consum i l’alimentació, i en darrer terme, el turisme.

El Full de ruta aposta per minimitzar la distància entre ciutadania i recursos públics i es concreta a partir d’un enfocament d’economia plural i centrada en les persones.

Sarrià – Sant Gervasi, un districte emprenedor

El districte es caracteritza pel seu perfil emprenedor i el seu teixit empresarial i comercial. L’economia del futur ha de ser sostenible i innovadora i una clara aposta per captar noves inversions i crear nous llocs de treball de qualitat.

Barcelona Activa té un catàleg de serveis desplegats al territori que juntament amb els equipaments que disposa el Districte, permet apropar els diferents recursos als ciutadans. Els equipaments claus del districte on es concentren els serveis i programes en relació a l’ocupació i promoció econòmica són el Centre Cívic Vil·la Urània, la Casa Sagnier, i la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall. En l’àmbit de l’ocupació destaca el Punt de Defensa dels Drets Laborals, ubicat al Centre Cívic Vil·la Urània, que ofereix informació i assessorament en matèria de drets laborals.

Ubicats a l’Espai Jove Casa Sagnier i treballant de forma coordinada, hi ha els Serveis de l’Espai Jove, un  espai de consulta laboral amb oferta de tallers gratuïts, i els Serveis del Punt InfoJove (PIJ), que ofereix servei d’informació i orientació laboral a primer nivell, càpsules i xerrades laborals, a més d’assessoria laboral especialitzada de segon nivell, itineraris acadèmics, recerca específica de feina i canals per trobar feina.

Espai Jove Sagnier. ©Ajuntament de Barcelona
Espai Jove Sagnier ©Ajuntament de Barcelona

Assessoria per treballar a l’estranger amb el Club de la Feina, un servei de suport i acompanyament expert al jove en la recerca de feina i ocupabilitat; l’Antena Cibernàrium, amb la seva oferta formativa digital, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall; el Comerç a Punt, un programa de suport al comerç de proximitat a través d’un assessorament gratuït i professional individualitzat, i el progerama de subvencions Impulsem el Que Fas, en clau de suport a inici socioeconòmiques per finançar projectes que impulsin l’economia dels barris, s’afegeixen a una llarg llista d’iniciatives de suport municipal.

En l’àmbit del foment de l’emprenedoria juvenil, s’està treballant per a dur a terme el Programa mentoratge en emprenedoria a estudiants d’escoles i instituts i el Programa transformESS, de foment de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme entre els joves, dirigit a joves usuaris de Casa Sagnier i el districte en general.

També s’ofereixen serveis generalistes que donen resposta al context socioeconòmic. Els serveis d’emprenedoria i empresa són els recursos de Barcelona Activa més utilitzats pels veïns de Sarrià-Sant Gervasi. Es constata així la realitat del districte, amb el seu teixit empresarial i potencial emprenedor.

Serveis BASA per les empreses 

Serveis de Barcelona Activa en emprenedoria

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.