Cultura
El Jardí
Textos i imatges de Meritxell Berlanga, Maria Campins, Roser Díaz, Frederic Esteve, Sofia Puvill Balcells i Ana Rubió
Finalment hem pogut celebrar Sant Jordi. La ciutat ha pogut gaudir d’una alenada d’aire fresc entre tantes restriccions, i que bonic que una festa tan nostrada amb llibres i roses hagi estat la responsable d’aquest respir! Malgrat que les paradetes habituals per tots els carrers no han estat possibles i que s’hagin establert recintes firals arreu de la ciutat -un d’ells a la plaça de Sarrià- sí que s’han fet diverses activitats descentralitzades a les places dels barris.
Farró
Al Farró les activitats s’han agrupat a la plaça Mañé i Flaquer amb diversos espectacles per infants i les famílies, com el ‘Contacontes’ a càrrec de Santi Rovira.
Després de la presentació del llibre La científica del Putxet i el Farró de la veïna del barri Clara Trucco, les activitats han seguit per la tarda amb un micro obert, i després amb l’espectacle ‘Parlem de Dracs’ a càrrec de Trivium, que ha explicat quatre contes als infants. Després d’aquest petit espectacle, la tarda ha seguit amb la presentació del llibre Tot està bé així de Fefa Freixa, també veïna del Farró. En el seu volum ha fet un recull de 28 relats curts. (Informen Meritxell Berlanga i Maria Campins)
Sarrià
El barri de Sarrià, on hi havia un recinte firal amb les paradetes de llibres, ha estat ple a vessar durant tot el dia. A banda de les paradetes, el veïnat ha aprofitat el dia assolellat per voltar pel nucli antic i també per altres iniciatives, com ha estat l’homenatge al taller de Flora Miserachs arran del seu tancament.
Al vespre a Sarrià un grup de joves ha organitzat el ‘Poetitza’t’ a la placeta del Roser, on amb un micro obert, s’han dut a terme recitals de poemes, contes i música.
A la mateixa hora que començava l’activitat juvenil a la plaça del Roser -les 19.00h- el Teatre de Sarrià acollia quatre grups corals de Barcelona per celebrar la diada. Sota la premissa que la cultura és segura en pandèmia, el director musical Gerard Ibàñez ha guiat els grups per oferir un concert variat i ple d’emocions. Un concert amb mascareta però molt esperat per tots quatre conjunts, que no havien pogut trepitjar un escenari des d’abans del confinament. Les corals porten més d’un any adaptan-se a les condicions que havia permès la pandèmia, fent assajos en línea o en grups reduïts. L’actuació ha inclós cançons conegudes versionades al català com Angels de Robbie Williams, una peça que els quatre grups han dedicat a aquelles persones que han perdut la vida per la covid. A la següent cançó també hi han partiticipat diversos nens, alguns, fills de les cantants. Després de tres cançons, les quatre agrupacions han cantat per separat, oferint cadascuna temes de registre diferent. Les deu cantants de la coral 080sing han interpretat Pa amb oli i sal del grup català Blaumut. En segon lloc, un guitarrista ha acompanyat el cor Dones Veu per a interpretar Vestida de nit de Sílvia Pérez Cruz. Illa de l’aire ha estat el tercer grup en pujar a l’escenari per versionar She used to be mine de Sara Bareilles i, finalment, Dorys ha tancat l’espectacle amb un mix de cançons del musical Cop de Rock. (Informen Maria Campins i Sofia Puvill).
Galvany
A Galvany l’Escola Nausica, que cada any obria el pati de l’escola per fer paradetes de llibres per afavorir l’intercanvi, s’ha hagut de reinventar i ha posat una tauleta a l’entrada per fer aquest intercanvi. Els alumnes del centre han fet al llarg de la setmana diverses activitats relacionades amb la diada com un microrelat, una flor, i la interpretació d’una peça teatral. També han decorat el centre amb flors de paper.
També a Galvany diferents comerços s’han engalanat per l’ocasió, com ho ha fet la Drogueria Rovira, un establiment del carrer dels Madrazo que aquest any ha fet 100 anys: damunt del taulell hi ha posat fotos i llibres testimoni de tot aquest temps arrelats al barri. (Informa Roser Díaz)
També al carrer dels Madrazo hi ha hagut una paradeta durant tot el dia i diverses activitats, a càrrec del Casal Popular La Tecla, que entre d’altres activitats ha realitzat una xerrada sobre l’amor romàntic a càrrec de la militant d’Arran Cesca Gasull, que ha repassat els condicionants del sistema que ha configurat l’ideal romàntic avui dia. Després, les participants han obert un debat obert sobre les pròpies experiències. (Informa Ana Rubió)