Dilluns 07, octubre 2024
21.1 C
Sant Gervasi
21.2 C
Sarrià
Publicitat

Serialitat televisiva

Publicat el 20.10.2015 16:50

Notícies del barri

Carme Rocamora

El doctor Ivan Pintor, professor de la Universitat Pompeu Fabra i especialista en estudis cinematogràfics, va donar una xerrada sobre l’imaginari del mal en diverses sèries de televisió a la Biblioteca de Sant Gervasi – Joan Maragall el passat 5 d’octubre, xerrada que s’inclou dins un cicle que pretén analitzar la millor narrativa en les sèries de televisió a partir d’especialistes i que s’ha fet durant el mes d’octubre a diverses biblioteques de Barcelona.

Publicitat

Pintor va parlar del mal a partir de les que considera les millors sèries de televisió dels últims temps, les quals va analitzar des d’una perspectiva filosòfica i històrica. Durant l’exposició va aprofitar per recomanar als oients, una vintena de sèries de televisió i va acompanyar-ho mostrant fragments d’aquestes.

Publicitat

D’entre les més destacables, va parlar de la copresència del bé i el mal a Penny Dreadful; de l’estetització del mal entès com una cosa bella a P’tit Quinquin, del sentiment de culpa des d’un punt de vista freudià a The Leftovers i va culminar tot plegat amb la coneguda sèrie True Detective, fent menció també d’altres sèries com Lost o Breaking bad.

Un cicle ideal pels amants del cinema i la televisió, però també per aquells curiosos que busquen el més enllà dels productes audiovisuals. Seguint aquesta línia, la biblioteca celebrarà entre el 23 de novembre i el 4 de desembre el primer Festival de Curtmetratges de les Biblioteques de Barcelona per a potenciar la creació de curtmetratges i així donar a conèixer els creadors locals i nacionals.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.