Dimecres 24, juliol 2024
24.2 C
Sant Gervasi
24.1 C
Sarrià
Publicitat

Els sis punts crítics amb més mosquits als barris de Sarrià-Sant Gervasi

La sequera ha fet reduir a la meitat la presència d'aquests insectes, segons les últimes dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona

Publicat el 31.5.2024 8:00

Societat

El Jardí

La sequera ha fet reduir l’activitat de mosquits en un 45% als carrers de Barcelona. Ho assenyalen les dades del 2023 de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que identifica cada any els espais públics de la ciutat amb elements de risc on potencialment poden proliferar els mosquits i on poden representar un problema. Tot i això, a Sarrià-Sant Gervasi hi ha detectats sis punts crítics.

Publicitat

Es tracta del Turó Parc, el Turó del Putxet, el barri vell de Sarrià, la zona de Cassoles i els jardins de la Tamarita. L’ASPB treballa amb l’objectiu d’eliminar punts de cria i evitar la seva proliferació. Des d’abril a novembre s’intensifica la vigilància i prevenció en aquests espais i s’intervé on se’n detecta activitat. Ara bé, la majoria de focus de cria es troben en terrenys de propietat privada.

Publicitat
Presència de mosquits a Barcelona. Font: ASPB

Tot i el descens de l’activitat de mosquits a la ciutat, aproximadament el 70% de l’activitat del mosquit tigre es dona a les zones exteriors de propietats privades (jardins, terrasses, patis). Una femella pot pondre fins a 200 ous en una setmana en petits recipients on s’acumula aigua provinent del reg o d’altres activitats quotidianes que impliquen el seu ús, a més de la provinent de la pluja. És necessari vigilar-los, retirar-los, buidar-los o posar-los cap per vall. Fer revisió cada 5 o 7 dies per no acumular aigua és la mesura més senzilla i eficaç que es pot aplicar a casa per evitar que el mosquit tigre es reprodueixi. Cal posar especial atenció en els plats sota els testos, els desaigües, els cubells, els petits recipients i les joguines.

Per això, enguany es tornarà a dur a terme la campanya ‘A casa teva, fem prevenció del mosquit tigre’, orientada a reduir els focus de cria de mosquit tigre a la propietat privada amb visites a domicilis seleccionats de diferents barris. La selecció dels domicilis es fa prèviament segons una anàlisi que té en compte característiques de l’espècie i del medi com el verd urbà en propietat privada, entre d’altres. En les visites, s’ofereix fer una inspecció informada per ensenyar a identificar els possibles focus de cria i les mesures que cal aplicar per eliminar-los. Per fer aquestes visites, l’ASPB ha format a 7 persones del Pla d’ocupació de Barcelona Activa. L’any 2023 la campanya es va desplegar al districte d’Horta-Guinardó, enguany es preveu fer unes 400 visites al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.