Dimecres 12, juny 2024
15.9 C
Sant Gervasi
15.9 C
Sarrià
Publicitat

Sobre els parc i jardins

Publicat el 15.3.2017 10:00

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Els parcs i jardins del barri són elements molt valuosos, però més escassos del que voldria el veïnat. Hi ha tres grans zones verdes: els parcs del Putxet,
Monterols i el Turó Parc; a més d’altres jardins i zones enjardinades. Darrerament s’ha fet evident que hi ha conflictivitat en el seu ús, pels interessos divergents entre les necessitats dels infants, els joves, els adults i els animals de companyia.
A més, hi ha la qüestió del manteniment de la vegetació.
—Esteu d’acord amb la gestió que se’n fa?
—Quines propostes feu per reduir la conflictivitat en el seu ús?

Publicitat

Jordi Martí, regidor president
La gestió que es fa des del govern de la ciutat i del districte dels espais verds és deficient i insatisfactori; en correspondència amb la manca de manteniment de l’espai públic en general, a tots els nostres barris. És públic i notori que aquesta feina tan important per a tota ciutat no forma part de les prioritats de l’acció del govern municipal. La necessària reducció de la conflictivitat passa per quatre idees: la voluntat política per resoldre els conflictes, la participació real de (tots) els veïns i comerciants; la segregació, sempre que sigui possible, de les zones destinades als veïns respecte de les zones de lleure dels animals de companyia, i el civisme dels usuaris dels parcs, acompanyat de l’exercici de l’autoritat per part de l’Ajuntament en compliment de lleis i ordenances. Un cas emblemàtic el tenim amb el Turó Parc: cal que el govern acordi amb el barri la seva reforma; però una vegada remodelat, cal que en faci un manteniment intensiu i apliqui l’Ordenança de Convivència a la minoria incívica.

Publicitat

Pepe Guillén
Des del Grup Municipal del Partit Popular creiem que ha de ser una prioritat la conservació i el manteniment dels parcs i jardins de Sant Gervasi, ja que actualment el seu manteniment és pèssim. Els clars exemples de la falta de manteniment són el Turó Parc i els Jardins de Moragas, els dos al barri de Sant Gervasi-Galvany. Els parcs i jardins han de ser un espai de convivència, i de civisme, on hi hagi zones d’equipament esportiu per als joves, com pistes de futbol o basquet, on hi hagi espais de joc infantil per als infants, on sigui possible fer esport, passejar o simplement estar relaxat en alguns dels seus bancs. Considerem que és important tenir en compte la necessitat d’establir zones d’esbarjo per a gossos. També seria necessària l’aplicació de l’ordenança de civisme de la ciutat de Barcelona, per sancionar les persones que fan un ús inadequat dels espais verds de Sant Gervasi.

Pedro Miret
Sempre hi ha hagut problemes als parcs entre veïns amb mascotes i veïns sense mascotes, entre les necessitats dels joves i les dels adults, però per diverses circumstàncies últimament n’hi ha més. I hi haurà més problemes quan se’n prohibeixi l’entrada de mascotes. Sembla que a aquest Consistori no li agraden els parcs, almenys els del Districte de Sarrià – Sant Gervasi. Entre les millores que el Grup Municipal Ciutadans proposa realitzar, està la de tornar a ampliar els horaris (fins fa poc l’horari era més ampli). Incrementant horaris podríem “definir” unes hores perquè els veïns anessin amb les seves mascotes (per exemple, a primera i última hora) com fan altres ciutats i amb bons resultats. Una altra de les millores és la de la recuperació dels vigilants dels parcs. Amb això s’aconseguiria, a més de major seguretat, una millora en el seu manteniment, del mobiliari i de la seva vegetació.

Guillem Casals
Des d’Esquerra Republicana compartim la visió que el manteniment dels parcs podria ser molt millorable, que si no anem pel camí d’un envelliment que no beneficia en res a la ciutat. Pel que fa als animals de companyia és un clàssic el conflicte que s’estableix als parcs de la ciutat. En aquesta línia celebrem l’impuls de l’Ordenança d’Animals amb la creació de Zones d’Ús Compartit als barris i que hauria d’ampliar 6.000 metres quadrats aquests espais a la ciutat. L’existència d’aquests espais en parcs i en altres punts de la ciutat, juntament amb un major coneixement i compliment de l’Ordenança (al darrer Plenari de Barcelona vam presentar un Prec instant a impulsar mesures per donar-la a conèixer i garantir-ne el compliment) haurien de millorar la convivència entre els diferents col·lectius i els animals de companyia.

Joan Manel del Llano i Daniel Mòdol, regidor
Com que els espais verds a Sant Gervasi escassegen i són molt gaudits, treballem per oferir-ne més, fer-los més agradables i esponjar els barris. Esmentem els jardins de la finca del marquès d’Alella i de Can Ferrer, que han obert i obriran portes durant aquest mandat, o la rehabilitació del Turó Parc, que tindrà noves àrees de lleure. Per fer més sa encara el verd urbà i mantenir-ne la qualitat, enguany iniciem el Pla director de l’arbrat. Estem preparant també el desplegament de la nova ordenança sobre els animals de companyia, construint grans àrees d’esbarjo per a gossos en tots els districtes i definint zones d’ús compartit perquè els animals puguin anar deslligats. Això, juntament amb els tallers educatius per a la bona tinença i la tasca d’informadors repartits per tota la ciutat, ha de contribuir a millorar la convivència veïnal. Els parcs són elements clau de la identitat de la ciutat, i volem homenatjar la memòria que en tenen els barcelonins.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.