Dissabte 20, abril 2024
11 C
Sant Gervasi
10.9 C
Sarrià
Publicitat

Sobre la inversió als districtes

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

L’Ajuntament de Barcelona està preparant els pressupostos per 2018 que, com ha passat en els darrers anys, no seran fàcils d’aprovar. Segons el gràfic, Sarrià-Sant Gervasi és el districte on menys inversió hi ha, i on ha baixat més en els darrers mandats.
— Sovint es justifica la poca inversió a les zones amb més nivell de renda (Sarrià-Sant Gervasi, Eixample, Les Corts…) per un sentit redistribuïdor. Però sembla que aquesta redistribució no tingui gaire efecte. Potser caldria cercar altres alternatives?
— Té gaire sentit invertir tant poc en una de les zones més actives de la ciutat?
— Quines mesures aplicaríeu per solucionar aquesta situació?

 

Publicitat

Pol Lliró, GMD
Els veïns de Sarrià – Sant Gervasi paguem impostos com tothom i, per tant, tenim dret a tenir inversions com les que reben la resta de districtes. Ni més, ni menys, unes inversions que estiguin a la mitjana de la ciutat de Barcelona. I això és precisament el que no passa actualment, on el Govern Colau discrimina deliberadament el nostre districte, dotant-lo d’una inversió molt inferior a la de la mitjana de la ciutat. Som alhora el districte amb més escoles i el més envellit de la ciutat, però som el districte amb menys biblioteques per habitant i disposem d’un únic casal de gent gran. El Govern Colau no ens proporciona els serveis que els veïns necessitem. Durant el mandat de l’alcalde Trias no només vam impulsar la biblioteca Joan Maragall o el Centre Cívic Vil·la Urània, sinó que vam engegar el projecte del districte del coneixement per unir i potenciar el talent ubicat al nostre districte en escoles, universitats, empreses i centres mèdics per generar feina i millorar la productivitat, un projecte que l’actual govern ha deixat aturat.

Publicitat
Boris Valls, PP

És cert que Sarrià – Sant Gervasi és un dels districtes amb les rendes més altes de Barcelona, però també és cert que hi ha moltes famílies al districte que hem patit els greus efectes de la crisi econòmica, ara per això el panorama econòmic ha canviat i podem afirmar que de mica en mica anem sortint d’aquell mal son, que d’una manera o altra ens va acabar afectant a tots. El Govern Municipal davant d’aquesta situació continua apostant per una política econòmica de baix nivell que ofega al districte i a totes aquelles mesures que poden aportar cert progrés econòmic als districtes. Sarrià – Sant Gervasi en els últims anys ha patit un maltractament pressupostari per part dels diferents Governs Municipals que han gestionat la ciutat. Sarrià – Sant Gervasi és un districte amb un caràcter emprenedor i cosmopolita, aquest caràcter s’ha de saber aprofitar en moments on la innovació està a l’ordre del dia, i on ofegar al districte pressupostàriament tindrà conseqüències en l’àmbit de ciutat que a hores d’ara no són gens recomanables.

Ivan Bello, Cs

Considerem que no està justificada la baixa inversió al nostre districte, ja que si bé és cert que s’ha de seguir un criteri de redistribució de la inversió en els districtes de la ciutat, també s’ha de prioritzar la inversió en funció de les necessitats reals del veïnat, i en aquest sentit el nostre districte té moltes mancances d´equipaments i d´inversions que no són degudament ateses. Creiem que la causa principal de la baixa inversió al districte és perquè els partits que han governat prioritzen la inversió en funció d’on tenen més vots, i  en aquest sentit, Sarrià-Sant Gervasi sempre ha estat el gran castigat. Per solucionar aquestes mancances, Cs proposaria augmentar la partida pressupostària en inversions del tot necessàries com el reivindicadíssim bus de barri, o no deixant escapar oportunitats com la que va desaprofitar el Govern del districte quan no va adquirir en subhasta les instal·lacions de l’antiga «Via Wagner», que podrien haver sigut un excel·lent equipament per un barri tan necessitat d’equipaments com Galvany.

Guillem Casals, ERC

La redistribució de la renda, més que en el PIM, es fa en polítiques de despesa. Per això, el que és rellevant és la suma de despesa i inversió que es fa en cada barri, dada que no ofereix segregada l’Ajuntament de Barcelona i que des d’ERC hem demanat insistentment. Malgrat l’actual aplicació del 155, i per tant no saber com quedarà la seva aplicació, des d’ERC hem impulsat a través de la Generalitat la Renda Garantida de Ciutadania, bàsica per lluitar contra la desigualtat. La inversió, però, és bàsic que sigui generadora d’activitat i que afronti els reptes més importants -i pendents- de cada barri. Així doncs és necessari cobrir les necessitats del districte en urbanisme -com els trams superiors de Balmes i Major de Sarrià, República Argentina, o accessos i vies principals dels barris de muntanya- o d’equipaments -com l’Antic Mercat de Vallvidrera, Palau del Marqués d’Alella, o recuperar Can Ponsic, aprovades totes en Plenari a proposta d’ERC-, entre molts altres.

J. Manel del Llano, BeC

No es tracta tant de redistribuir (això s’hauria de fer via impostos i correspon bàsicament a altres administracions), sinó de compensar l’increment de les desigualtats ocasionat per la crisi i les polítiques realitzades invertint més allà on hi hagi més mancances educatives, culturals, sanitàries…, i pensant preferentment en les necessitats de les persones més vulnerables. Les inversions al districte creixeran el 2018. Enguany, l’Ajuntament hi invertirà 9,48 milions d’euros; l’any vinent preveu invertir-ne 11,82. Aquest esforç permet consolidar projectes socials com el Radars o tirar endavant la millora del Casal de Sant Ildefons o la reurbanització de carrers com Balmes i Príncep d’Astúries. Malgrat aquest creixement, és cert que és menys que en altres zones de Barcelona més desafavorides. Sobre la gràfica, els valors de 2016-19 es refereixen a inversions previstes i per tant no són comparables a les dades d’anys anteriors, corresponents a inversions fetes. Tots els districtes, doncs, estan infravalorats quant a les dades de l’actual mandat.

Blas Navalón, PSC

Cal començar dient que la inversió al districte sempre ha estat de les més baixes de la ciutat. Tot i això, s’havia mantingut sempre en els mateixos nivells durant anys i és segons el gràfic, quan entra l’equip de CIU al govern de la ciutat que el nostre districte pateix un daltabaix. El PSC aposta de manera decidida per la redistribució d’impostos. Una mostra d´aquesta aposta són les actuacions que impulsem en matèria social, com és la potenciació del projecte Radars, dels casals de gent gran, però també en grans inversions apostant per la cultura i la ciutadania, com es la construcció de la Biblioteca de Sarrià, el CC Vil·la Urània, el mercat de vallvidrera, etc. El PSC sempre ha estat impulsor dels canvis socials a Barcelona, amb un projecte clar, social i inclusiu i on el centre de tot és la ciutadania. Aquest model és el que està al nostre ADN i treballarem fermament per portar-lo a terme.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí