Dimarts 28, maig 2024
18.6 C
Sant Gervasi
18.5 C
Sarrià
Publicitat

Sobre les obres de Villa Mayfair

Publicat el 2.6.2017 12:00

Notícies del barri

Elena Bulet

El passat 29 de maig el Grup Municipal Demòcrata traslladava al govern municipal d’Ada Colau la seva preocupació per si la rehabilitació de Villa Mayfair pot malmetre el patrimoni modernista de la ciutat. El grup reclama a l’executiu municipal que vetlli per la reposició integral de tots els elements protegits de l’emblemàtica finca projectada per Enric Sagnier el 1983.

Tal com El Jardí de Sant Gervasi va informar el passat mes de març en un reportatge sobre el projecte Villa Mayfair, la casa modernista situada al número 240 de la Via Augusta ha canviat de propietari i serà rehabilitada per acollir el projecte d’intercanvi col·laboratiu “The Creation House”.

Publicitat

Villa Mayfair té un nivell de protecció patrimonial “C: bé d’interès urbanístic”. Aquest fet suposa garantir el manteniment del volum original, la conservació i restauració de les façanes amb la composició arquitectònica, els materials i el cromatisme, entre d’altres condicions.

Publicitat
Obres al jardí de la Villa Mayfair. Fotografia del Grup Demòcrata Català

D’acord amb declaracions de la interiorista i propietària de la Villa, Cristina Rodríguez, amb la rehabilitació no es perdrà l’estil modernista de la finca. A l’hora de realitzar el projecte d’obra i demanar la llicència (concedida al gener), ja es van tenir en compte els requisits de protecció patrimonial, a més d’haver parlat amb Parcs i Jardins pels problemes que pogués comportar el canvi de jardí per motius d’obra. En aquest sentit, Rodríguez expressa la voluntat de tornar a construir un jardí semblant a l’original. Ara bé, el nou jardí tindrà accés des de la via pública, ja que una de les condicions de l’Ajuntament va ser modificar l’accés a la Villa, abans elevat respecte al nivell del carrer. És per regular aquest accés que s’ha enderrocat l’escalinata d’entrada.

La propietària té la voluntat
de tornar a construir un jardí
semblant a l’original

Montse Cantín i Mas, Consellera del Grup Demòcrata Català al nostre districte, ha expressat la seva preocupació envers la realització d’aquestes obres. Malgrat no haver parlat amb l’equip que dirigeix “The Creation House” (dels qui no dubten la professionalitat), han traslladat al Govern Municipal la voluntat del partit d’estar alerta i de realitzar un seguiment acurat que tot es realitzi segons la normativa. Demanen una comunicació més fluïda entre l’Ajuntament i els partits, ja que no se’ls ha notificat la realització de les obres. Tampoc a Jordi Martí, el regidor president de Sarrià-Sant Gervasi.

Davant aquests fets, fonts de l’Ajuntament han explicat a El Jardí que l’actuació autoritzada (segons llicència d’obra demanada i atorgada) ja respecta els elements catalogats, té informe de Patrimoni (i de Parcs i Jardins) i especificacions de Patrimoni sobre les actuacions a realitzar en les façanes. Des del Districte se n’està fent el seguiment.

L’accés a la Villa Mayfair abans de les obres. Fotografia del Grup Demòcrata Català

Les obres de rehabilitació de Villa Mayfair duraran aproximadament un any i les està coordinant de principi a fi la constructora Lluís Parés. Cristina Rodríguez manifesta que, malgrat els canvis realitzats, la finca seguirà mantenint l’essència modernista amb què Enric Sagnier la va concebre.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.