17.1 C
Sant Gervasi
| Diumenge 17 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Veïns de Sarrià s’organitzen contra l’obertura d’un club de cànnabis

"Algú pot pensar que aquest és el lloc idoni per a un establiment d’aquesta naturalesa?"

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

El Racó del Veïnat

Joaquim Batlle

Les de l’estiu del 2019 no han estat, precisament, unes vacances plàcides pels veïns de Manuel de Falla, 5. Just el mes de juny, van assabentar-se que el propietari d’un dels locals comercials de l’edifici l’havia arrendat a una societat que pretén obrir-hi un Club Social de Consumidors de Cànnabis. Dit ras i curt: ’una instal·lació on s’hi permet vendre i consumir marihuana. No cal dir que els propietaris i llogaters de la zona s’hi oposen radicalment.

Tot va començar el mes de juny, quan l’arrendatari va anunciar que es tractava d’un centre mèdic amb espai per a fumadors sota control facultatiu. Ben aviat, però, els veïns van poder comprovar que el projecte anava més enllà, en adonar-se que es començava a construir una xemeneia per evacuar fums residuals contaminants, imprescindible per obtenir la llicència d’activitat. Qualsevol pot imaginar-se el que això significa, pel que té a veure amb les emanacions d’aquest tipus de substància que tot ho impregna, inclosa la roba que s’estén just per on pretenen situar el conducte d’evacuació. L’alarma entre els veïns, com és natural, va créixer.

Accions per impedir la instal·lació

Immediatament, la comunitat, amb el suport d’altres edificis propers, centres escolars del veïnatge i residències properes, va iniciar tot un seguit d’accions adreçades a impedir la instal·lació d’un local d’aquesta naturalesa en un indret on la presència d’infants és molt alta. En pocs dies, van recollir un alt nombre de signatures per fer arribar el seu enuig i disconformitat al Districte de Sarrià-Sant Gervasi que, justament en aquests dies i a causa de les eleccions municipals, canviava la titularitat dels seus responsables. Si a això s’hi afegeixen les vacances, una interlocució eficaç ha esdevingut impossible a la pràctica, més enllà que la Guàrdia Urbana hagi estat assabentada de les inquietuds de la comunitat.

Cal no oblidar que aquest tram del carrer Manuel de Falla és la porta d’accés als Jardins de la Vil·la Amèlia, parc al qual hi ha molts infants a qualsevol hora, a més de ser un enclavament de parvularis, escoles bressol i, només creuar el carrer, una residència universitària. Algú pot pensar que aquest és el lloc idoni per a un establiment d’aquesta naturalesa?

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.